Προετοιμασία της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης
23 Ιανουαρίου, 2020
Νέα της Συνόδου, Βρυξέλλες, 29-30 Ιανουαρίου 2020
29 Ιανουαρίου, 2020

Erasmus+ και προηγούμενα προγράμματα: εμπειρία ζωής για 10 εκατομμύρια νέους Ευρωπαίους

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το πρόγραμμα Erasmus+ 2018, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, την τελευταία τριετία περισσότερα από 10 εκατομμύρια άτομα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, γεγονός που, για πολλά από αυτά, αποδείχτηκε εμπειρία ζωής.

Ο κ. Μαργαρίτης ΣχοινάςAντιπρόεδρος αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, δήλωσε τα εξής: «Οι δράσεις που πραγματοποιούνται σ’ ολόκληρη την Ευρώπη στους τομείς της εκπαίδευσης, της νεολαίας και του αθλητισμού αποτελούν ευκαιρία αλληλεπιδράσεων, ανταλλαγών και γνώσεων για τα άτομα που συμμετέχουν σ’ αυτές. Το Erasmus+ είναι μια καταπληκτική κοινή επιτυχία, αλλά θα πρέπει να θέσουμε τον πήχυ ακόμη πιο ψηλά. Πρέπει να επιδιώξουμε μεγαλύτερη συμμετοχή, μεγαλύτερη κινητικότητα, μεγαλύτερη ποικιλομορφία και περισσότερες ευκαιρίες.»

Σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά την έναρξη εκδήλωσης για τα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με το νέο πρόγραμμα Erasmus+, η Eπίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρία Γκαμπριέλ, δήλωσε τα εξής: «Για τις νεότερες γενιές μας το Erasmus+ αποτελεί πλέον μια πύλη προς την Ευρώπη και τον κόσμο. Είναι ένα από τα πιο απτά επιτεύγματα της ΕΕ: ενώνει τους ανθρώπους σε ολόκληρη την ήπειρο, δημιουργεί την αίσθηση του ανήκειν και της αλληλεγγύης, αναβαθμίζει τα επαγγελματικά προσόντα και βελτιώνει τις προοπτικές των ατόμων που συμμετέχουν.»

 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.