ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Sassoli: «Ας δώσουμε νέα πολιτική ώθηση στη διαδικασία διεύρυνσης»
29 Ιανουαρίου, 2020
Πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2020: ένας φιλόδοξος οδικός χάρτης για μια Ένωση που αγωνίζεται για περισσότερα
29 Ιανουαρίου, 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Οι Πρόεδροι της ΕΕ συζητούν για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σπίτι του Jean Monnet

Οι Πρόεδροι των τριών κύριων θεσμικών οργάνων της ΕΕ θα συναντηθούν την Πέμπτη στην Bazoches για να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τις τρέχουσες γεωπολιτικές προκλήσεις.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen θα συναντηθούν στη Bazoches-sur-Guyonne (Γαλλία) στο σπίτι του Jean Monnet, ένα μέρος σύμβολο για την ιστορία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Θα συζητήσουν για το μέλλον της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της επικείμενης Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, των τρεχουσών γεωπολιτικών προκλήσεων, καθώς και για την κλιματική αλλαγή και την ψηφιακή μετάβαση.

Ο Πρόεδρος Sassoli δήλωσε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη. Οι εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, μας υπενθυμίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι περισσότερο από μία αγορά ή μία οικονομική δύναμη, αλλά αντιπροσωπεύει αξίες που όλοι μοιραζόμαστε και υπερασπιζόμαστε. Οι προβληματισμοί μας δεν πρέπει να μας αφήνουν να ξεχνούμε πόσο ισχυρότεροι μπορούμε να είμαστε όταν ενεργούμε ενωμένοι.»

Οι τρεις Πρόεδροι θα ολοκληρώσουν τις συζητήσεις με μία κοινή δήλωση, που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες το πρωί της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου στις 12:00 (ώρα Ελλάδος). Θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.