Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επενδύει στη σύγχρονη και ταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο στην Ελλάδα
31 Ιανουαρίου, 2020
Ανακατανομή εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά το Brexit
31 Ιανουαρίου, 2020

Δηλώσεις των Προέδρων της ΕΕ για το μέλλον της Ευρώπης

Πρόεδρος Sassoli: «Χωρίς κανόνες, θα επικρατήσει το ‘δίκαιο του ισχυρού’ και θα περιθωριοποιηθούν οι πιο αδύναμοι»

Ο Πρόεδρος του ΕΚ Sassoli, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου των τριών Προέδρων της ΕΕ είπε: «Αναρωτηθείτε, γιατί αυξάνεται η διχόνοια σήμερα; Όταν υπάρχουν κοινοί κανόνες ζούμε καλύτερα και προστατεύουμε τους πιο αδύναμους. Χωρίς κανόνες, οι ισχυροί επιβάλλουν τη θέλησή τους. Ίσως όσοι θέλουν να μας διαιρέσουν φοβούνται την ύπαρξη ενός κόσμου με κανόνες. Αυτή τη στιγμή, πιστεύω ότι η πιο σημαντική πτυχή της ΕΕ βρίσκεται στην απάντηση που μπορούμε να δώσουμε σε αυτή την πρόκληση. Όχι μόνο για εμάς, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο που χρειάζεται κανόνες για να λειτουργήσει. Χωρίς κανόνες, οι πιο αδύναμοι θα περιθωριοποιηθούν και η ΕΕ αντιτίθεται σε αυτή την προοπτική».

Οι τρεις Πρόεδροι συναντήθηκαν χτες στη Γαλλία στην ιστορική κατοικία του Jean Monnet για να συσκεφθούν για τις προκλήσεις που θα φέρει το μέλλον της ΕΕ. Ο Πρόεδρος Sassoli, ο Πρόεδρος Michel και η Πρόεδρος von der Leyen παραχώρησαν δηλώσεις σήμερα στο κέντρο επισκεπτών «Parlamentarium» στις Βρυξέλλες.

Το Μέλλον της Ευρώπης: δηλώσεις του David SASSOLI, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Μέλλον της Ευρώπης: δηλώσεις του Charles MICHEL, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Το Μέλλον της Ευρώπης: δηλώσεις της Ursula VON DER LEYEN, Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ΕΕ. Οι σημερινές δηλώσεις των Προέδρων αποσκοπούν στο να στραφεί το βλέμμα μας στο μέλλον και συγκεκριμένα στις εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προσεχή χρόνια. Τους απασχόλησε επίσης συμμετοχή των πολιτών, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και των εθνικών κοινοβουλίων στις συζητήσεις και αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.