Η αλληλεγγύη της ΕΕ στην πράξη: το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ παρείχε καίρια βοήθεια έπειτα από 11 φυσικές καταστροφές τη διετία 2017-2018
4 Φεβρουαρίου, 2020
Οι πολιτικές της ΕΚΤ αποδίδουν, αλλά χρειάζονται λύσεις για τις νέες προκλήσεις
13 Φεβρουαρίου, 2020

Προϋπολογισμός της ΕΕ: συζήτηση πριν την κρίσιμη σύνοδο

Πριν τη Σύνοδο της ΕΕ (20/2), το ΕΚ θα συζητήσει το μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ με το Συμβούλιο και την Επιτροπή, την Τετάρτη στις 10:00 (ώρα Ελλάδος).

Οι ευρωβουλευτές θα επαναλάβουν το αίτημά τους για ένα φιλόδοξο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027, το οποίο θα εξασφαλίσει ότι προτεραιότητες όπως η δράση για το κλίμα, η έρευνα, η ψηφιοποίηση, η στήριξη για τους νέους ανθρώπους (Erasmus+, πολιτικές απασχόλησης) και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα λάβουν επαρκή χρηματοδότηση, χωρίς να διακινδυνεύσει η στήριξη των αγροτικών κοινοτήτων, των καλλιεργητών και των φτωχότερων περιφερειών. Θα πρέπει επίσης να υπάρξουν εγγυήσεις για δημοσιονομικούς πόρους ώστε να αντιμετωπιστεί το επενδυτικό κενό που δημιούργησε η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, καθώς και για τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού και την ασφάλεια.

 

Οι επικεφαλής κρατών ή κυβερνήσεων της ΕΕ θα συζητήσουν το μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ κατά τη διάρκεια ειδικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 20 Φεβρουαρίου, καθώς δεν έχουν φτάσει ακόμη σε συμφωνία για την κοινή τους θέση για τις διαπραγματεύσεις τους με το ΕΚ. Το Κοινοβούλιο υιοθέτησε τη θέση του το Νοέμβριο του 2018, μετά τη δημοσίευση των προτάσεων της Επιτροπής το Μάϊο του ίδιου έτους και θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του για το επόμενο ΠΔΠ.

 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στις ερωταπαντήσεις για το ΠΔΠ και χρησιμοποιήστε τη λίστα με τους πιο σημαντικούς συνδέσμους για να αποκτήσετε την πιο επίκαιρη και πλήρη ενημέρωση.

 

Για πληροφορίες εδώ.