COVID-19: Η ΕΕ εργάζεται σε όλα τα μέτωπα — 232 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση της επιδημίας
25 Φεβρουαρίου, 2020
Ελαιόλαδο: Το ενωσιακό καθεστώς στήριξης μετριάζει την πίεση στην αγορά
28 Φεβρουαρίου, 2020

Ημερίδα με θέμα: « Τα ανθρώπινα δικαιώματα σήμερα – Ευκαιρίες που προσφέρει στους νέους η ΕΕ»

Δελτίο Τύπου

Ημερίδα με θέμα: « Τα ανθρώπινα δικαιώματα σήμερα – Ευκαιρίες που προσφέρει στους νέους η ΕΕ»

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου το Europe Direct Βορείου Αιγαίου και ο Φοιτητικός Σύλλογος Κοινωνιολογίας «Νίκος Πουλαντζάς», διοργάνωσαν Ημερίδα με θέμα: « Τα ανθρώπινα δικαιώματα σήμερα – Ευκαιρίες που προσφέρει στους νέους η ΕΕ».
Την Ημερίδα χαιρέτησε και συντόνισε η Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου, Μαρία- Χριστίνα Παπαναστασίου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν: ο κ. Παναγιώτης Γρηγορίου, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Europe Direct Βορείου Αιγαίου, ο κ. Στέλιος Περράκης, Ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η κυρία Αγγελική Σαντύ, Δικηγόρος και ο κ. Παναγιώτης Τσουκαρέλλης, Διδάκτορας Κοινωνιολογίας, Κοινωνικός Λειτουργός και Επιστημονικός Διευθυντής της Help.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε θέματα γύρω από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Δικαιώματα του Παιδιού καθώς και τα Δικαιώματα των Γυναικών.
Επιπλέον, έγινε λόγος για ευκαιρίες που παρέχει στους νέους και στους φοιτητές η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στους συμμετέχοντες μοιράστηκε πλούσιο προωθητικό υλικό σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που μπορούν να απευθυνθούν σχετικά με θέματα που την αφορούν, καθώς και τι είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών.