ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νέα της Συνόδου, Βρυξέλλες, 9-12 Μαρτίου 2020
6 Μαρτίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Μετανάστευση: Η Επιτροπή αναλαμβάνει δράση για την εξεύρεση λύσεων για τα ασυνόδευτα παιδιά-μετανάστες στα ελληνικά νησιά
6 Μαρτίου, 2020

Μια Ένωση που επιδιώκει περισσότερα: οι πρώτες 100 ημέρες

Η νέα Επιτροπή υπό την ηγεσία της Προέδρου κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέλαβε τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου 2019. Τις πρώτες 100 ημέρες, η Επιτροπή εστίασε τις προσπάθειές της στην υλοποίηση των σημαντικότερων προτεραιοτήτων που έχουν καθοριστεί στις πολιτικές κατευθύνσεις της Προέδρου.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σχετικά: «Κατά τις πρώτες 100 ημέρες επικεντρωθήκαμε στην αντιμετώπιση της διπλής μετάβασης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Στη μετατροπή της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής σε ευκαιρία απασχόλησης και ανάπτυξης. Στην αξιοποίηση των οφελών της τεχνολογίας ώστε να την θέσουμε στην υπηρεσία των ανθρώπων, καθώς και στην ενίσχυση της γεωπολιτικής επιρροής της ΕΕ. Τις πρώτες αυτές 100 ημέρες κάναμε μια καλή αρχή. Θα εργαστούμε σκληρά σε καθημερινή βάση για να εξασφαλίσουμε ένα καλό μέλλον για τις επόμενες γενιές των Ευρωπαίων».
Στο διαδίκτυο είναι διαθέσιμα το σχετικό Δελτίο Τύπου, ειδική ιστοσελίδα, καθώς και ενημερωτικά δελτία για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τη Διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της Ευρώπης.