ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Η επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ έτοιμη να υιοθετήσει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης με τον κορονοϊό
16 Μαρτίου, 2020
EBRD: Πακέτο επείγουσας βοήθειας ύψους 1 δις ευρώ στις επιχειρήσεις
16 Μαρτίου, 2020

Κοροναϊός: Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τα κράτη μέλη να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και να διαφυλάξουν την ενιαία αγορά

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που εξέδωσε χθες, η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και να διασφαλίσουν τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς στην παρούσα στιγμή κρίσης, την οποία έχει προκαλέσει η επιδημία του κοροναϊού.
Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν εξήγησε ότι η Επιτροπή ενέκρινε σύστημα άδειας εξαγωγών για προστατευτικό εξοπλισμό. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι σήμερα η Επιτροπή θα δρομολογήσει κοινές δημόσιες συμβάσεις με τα κράτη μέλη για διαγνωστικά μέσα και αναπνευστικές συσκευές και θα παρουσιάσει στις εθνικές κυβερνήσεις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα μέτρα στα σύνορα.
«Η προστασία της υγείας των πολιτών δεν θα πρέπει να εμποδίζει την πρόσβαση των αγαθών και του απαραίτητου προσωπικού στους ασθενείς, στα συστήματα υγείας, στα εργοστάσια και στα καταστήματα», δήλωσε η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η ταχεία επεξεργασία μιας συντονισμένης αντίδρασης.

Μπείτε εδώ για το βιντεοσκοπημένο μήνυμα.