Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση για έναρξη των συνομιλιών προσχώρησης με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία
27 Μαρτίου, 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – COVID-19: ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (26.03.2020)
27 Μαρτίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Κοροναϊός: Η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ

Αφότου ξεκίνησε η έξαρση του κοροναϊού, ο αγροδιατροφικός τομέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδεικνύει ανθεκτικότητα και εξακολουθεί να παρέχει στους Ευρωπαίους ασφαλή τρόφιμα υψηλής ποιότητας. Παρόλα αυτά, οι γεωργοί και οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν προκλήσεις και αυξανόμενη πίεση.

 

Η διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και αποτελεσματικού εφοδιασμού τροφίμων σε ολόκληρη την Ευρώπη παραμένει προτεραιότητα της Επιτροπής. Η Επιτροπή παρακολουθεί από κοντά όλες τις γεωργικές αγορές και το εμπόριο διατροφικών προϊόντων.

 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας, ο Επίτροπος Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι παρουσίασε μια επισκόπηση της κατάστασης στους υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ. Ο Επίτροπος Βοϊτσιεχόφσκι δήλωσε σχετικά: «Αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή κρίση και είμαι ευγνώμων όσο ποτέ άλλοτε στους αγρότες και τους παραγωγούς για τη συνεχιζόμενη σκληρή δουλειά τους, παρά τις αυξανόμενες δυσκολίες και πιέσεις. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς έχει αποδειχθεί η ανθεκτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων. Η σημερινή συνεδρίαση μας επέτρεψε να αποκτήσουμε μια γενική εικόνα αυτής της ταχέως μεταβαλλόμενης κατάστασης. Άκουσα προσεκτικά και σημείωσα όλες τις προτάσεις και όλα τα αιτήματα, ώστε να αναλυθούν και να απαντηθούν στη συνέχεια από την Επιτροπή. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την κατάσταση σε στενή επαφή με τα κράτη μέλη. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε περαιτέρω δράση εφόσον χρειαστεί.».

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η Επιτροπή για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα είναι διαθέσιμα στο σχετικό δελτίο Τύπου.