ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ – 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
31 Μαρτίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Η ΕΕ προσφέρει άμεση στήριξη στους εταίρους της στα Δυτικά Βαλκάνια για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.
31 Μαρτίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Κοροναϊός: Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τους ανατολικούς εταίρους της

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τις χώρες της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, ανακατανέμοντας 140 εκατ. ευρώ για άμεσες ανάγκες στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, τη Δημοκρατία της Μολδαβίας και την Ουκρανία, στο πλαίσιο της παγκόσμιας αντιμετώπισης της έξαρσης του κοροναϊού.

 

Επιπλέον, η Επιτροπή θα ανακατευθύνει τη χρήση υφιστάμενων οικονομικών μέσων αξίας έως 700 εκατ. ευρώ, για να μετριάσει τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κοροναϊού.

 

Ο αρμόδιος για τη γειτονία και τη διεύρυνση Επίτροπος κ. Όλιβερ Βάρχεϊ, δήλωσε: «Διανύουμε πολύ δύσκολες στιγμές όχι μόνο για την ΕΕ, αλλά και για τις χώρες εταίρους μας. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μετριάσουμε τις επιπτώσεις της επιδημίας του κοροναϊού στην ανθρώπινη ζωή και στα μέσα βιοπορισμού. Ανταποκρινόμαστε στις άμεσες ανάγκες των συστημάτων υγείας, αλλά και στις μακροπρόθεσμες ανάγκες των πιο ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των οικονομιών των έξι χωρών».

 

Τα εν λόγω κονδύλια θα στηρίξουν την προμήθεια ιατρικών συσκευών και μέσων ατομικής προστασίας, όπως αναπνευστήρες, αναλώσιμα εργαστηρίου, μάσκες, γυαλιά, ποδιές και στολές ασφάλειας. Θα συμβάλουν επίσης στην εκπαίδευση του προσωπικού των εργαστηρίων και θα ενισχύσουν τις πιστωτικές γραμμές και τη ρευστότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.