Δελτίο Τύπου – Κοροναϊός: Η Επιτροπή εκδίδει ερωταπαντήσεις για την αύξηση της παραγωγής ασφαλών ιατρικών εφοδίων
31 Μαρτίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Κοροναϊός: Η Επιτροπή συζητά με τις διαδικτυακές πλατφόρμες σχετικά με την παραπληροφόρηση και εγκαινιάζει ειδική ιστοσελίδα για την κατάρριψη μυθευμάτων και τον έλεγχο γεγονότων σχετικά με την πανδημία
31 Μαρτίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Κρίση του κοροναϊoύ: πόροι ηλεκτρονικής μάθησης

Η Επιτροπή δημιούργησε μια νέα ιστοσελίδα που αναδεικνύει το ευρύ φάσμα πόρων ηλεκτρονικής μάθησης που είναι διαθέσιμοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποσκοπεί στη διασφάλιση της συνέχειας των δραστηριοτήτων εκπαίδευσης και κατάρτισης κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης του κορωνοϊού.

 

Δεδομένου ότι τα περισσότερα σχολεία και οι πανεπιστημιουπόλεις έχουν κλείσει, η τρέχουσα κατάσταση αποτελεί μια εντατική εμπειρία σε πραγματικό χρόνο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Mariya Gabriel δήλωσε τα εξής: «Ενώ η κρίση του κορωνοϊού προκαλεί διαταραχή στις δυνατότητες εκπαίδευσης, κατάρτισης και κινητικότητας σε ολόκληρη την ΕΕ και πέραν αυτής, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα εμποδίσει τη μάθηση. Για τον λόγο αυτό, έχουμε συγκεντρώσει ευρύ φάσμα πόρων για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής μάθησης».

 

Η επικείμενη αναθεώρηση του σχεδίου δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση στα μέσα του 2020 θα στηρίξει περαιτέρω την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής μάθησης σε διάφορα επίπεδα της εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.