Δελτίο Τύπου – Κορονοϊός: Η ΕΕ κινητοποιεί βοήθεια για την Ιταλία, την Κροατία και γειτονικές χώρες
22 Απριλίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Γεωργία: Ανθεκτικός ο αγροδιατροφικός τομέας της ΕΕ, σύμφωνα με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της Επιτροπής
22 Απριλίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Ελλάδα: Η ΕΕ συντονίζει βοήθεια για την αποσυμφόρηση των καταυλισμών στα νησιά

Η Επιτροπή συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές για να βοηθήσει στην υλοποίηση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των κινδύνων ενδεχόμενης έξαρσης κορονοϊού στους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αυστρία προσέφερε 181 οικίσκους στέγασης και υγιεινής μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Η ΕΕ θα συγχρηματοδοτήσει τα έξοδα αποστολής των ειδικών οικίσκων που είναι εξοπλισμένοι με ντους και τουαλέτες.

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Η πανδημία του κορονοϊού επηρεάζει όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Χάρη στην προσφορά της Αυστρίας, η Ελλάδα θα ετοιμαστεί καλύτερα για να αποτρέψει τη διασπορά του ιού σε ευάλωτους πρόσφυγες και μετανάστες. Η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω βοήθεια». 

Η Ελλάδα ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για να ζητήσει υλικά στέγασης, υγιεινής και ιατρικό εξοπλισμό, όπως συσκευές παραγωγής οξυγόνου, ακτινολογικά μηχανήματα και αναπηρικά αμαξίδια. 

 

Press Release in English