Δελτίο Τύπου – Κορονοϊός: Η Επιτροπή παραδίδει την πρώτη παρτίδα 1,5 εκατομμυρίου μασκών από τα 10 εκατομμύρια μάσκες που αγοράστηκαν για τη στήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στην ΕΕ
8 Μαΐου, 2020
“Διαδικτυακό Κυνήγι Θησαυρού – #EUStarsChallenge / Ημέρα της Ευρώπης 2020”
11 Μαΐου, 2020

Δελτίο Τύπου «Αναζητώντας τα αστέρια της Ευρώπης» – Ημέρα της Ευρώπης 2020

 

 

 

Αρ. Πρωτ.:   /2020
Μυτιλήνη, Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

   

       Δελτίο Τύπου
«Αναζητώντας τα αστέρια της Ευρώπης»

#eustarschallenge

 

Με αφορμή την 9η Μαΐου – Ημέρα Της Ευρώπης, τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Κεντρικής Μακεδονίας, ΕΛΙΑΜΕΠ, Χαλκιδικής, Βορείου Αιγαίου, Δήμου Αθηναίων και Λαμίας, συνεργάζονται και πραγματοποιούν ένα διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού με τίτλο «Αναζητώντας τα αστέρια της Ευρώπης» το Σάββατο 9 Μαΐου και ώρα 17.00.

Πρόκειται για τη λογική ενός κυνηγιού θησαυρού αλλά αντί για φυσικό χώρο, θα πραγματοποιηθεί στο διαδικτυακό κόσμο, και συγκεκριμένα, πάνω σε έναν virtual χάρτη των Βρυξελλών, το κέντρο της ΕΕ, όπου εδρεύουν τα περισσότερα θεσμικά όργανα.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να ανακαλύψεις τον κρυμμένο θησαυρό μέσα από διάφορες δοκιμασίες! Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στο διαδικτυακό θησαυρό κερδίζει!

Οι θεματικές έχουν διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε οι συμμετέχοντες, με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, να έχουν αποκτήσει γνώση σημαντικών επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την ίδρυση έως σήμερα, μέσα από την συνεργασία και την διασκέδαση, αξιοποιώντας την δύναμη του διαδικτύου!

Πιο συγκεκριμένα, έχουν ως εξής:

– Ιστορία της ΕΕ: Στιγμές της Ευρωπαϊκής Ιστορίας και ημερομηνίες ή περιοχές.

– Της ΕΕ ή όχι; (φορείς, πρωτοβουλίες και προγράμματα με την λέξη Europe – European – euro, που δεν ανήκουν στην ΕΕ). Άραγε μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε;

– Θεσμοί: Αντιστοίχιση θεσμών και τι κάνουν.

– Εμείς και η ΕΕ. Τα δικαιώματα του πολίτη.

– Κι όμως δεν ήξερα: Χάρη στην Ευρώπη, μπορώ…

– Βρες τα μνημεία

– Who is who? Ευρωπαίοι που άλλαξαν την Ευρώπη στον πολιτισμό, στην επιστήμη, στην πολιτική και την τεχνολογία.

– Κόψε τα μούσια. Fake news σε τίτλους, με απάντηση ΣΩΣΤΟ ή ΛΑΘΟΣ.

 

Η Ημέρα της Ευρώπης, έρχεται ετησίως να μας υπενθυμίσει τα θεμέλια του ευρωπαϊκού ιδεώδες, που δεν είναι άλλα από την Ειρήνη και την Ενότητα. Σε μία εποχή που κυριαρχεί ή ρευστότητα και η αβεβαιότητα, είναι σημαντικό να ανατρέχουμε στο παρελθόν και να αναζητούμε τις αξίες που ένωσαν λαούς και τους έκαναν ισχυρότερους.

 

Αξιοποιώντας εργαλεία της τεχνολογίας, τα εννέα (9) Κέντρα του ελληνικού δικτύου των Europe Direct και οι συμμετέχοντες, θα γιορτάσουν την Ημέρα της Ευρώπης διαδικτυακά και θα αναζητήσουν τους πολύτιμους θησαυρούς που μας κρατούν αλληλέγγυους!

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτότυπη ιδέα ενός διαδικτυακού παιχνιδιού «Κυνήγι Θησαυρού» αναπτύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (EYP), το οποίο και ευχαριστούμε θερμά!