Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή εγκρίνει δύο νέες γεωγραφικές ενδείξεις από την Ελλάδα και την Πολωνία
13 Μαΐου, 2020
ALERT – COVID-19 : ΜΕΤΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 10.00 (ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ) – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (13-16.05.2020)
13 Μαΐου, 2020

ALERT – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΚ ΓΙΑ ΠΔΠ ΚΑΙ COVID-19 ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ MICHEL ΚΑΙ VON DER LEYEN – ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 17.00 (ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ) – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (13-16.05.2020)

Το ΕΚ θα συζητήσει την έκβαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς και ενέργειες ανάκαμψης, τα οποία θα αποτυπωθούν στο νέο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της 23ης Απριλίου, οι ηγέτες της ΕΕ συζήτησαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διάφορες πτυχές της απάντησης της ΕΕ στην κρίση του κορονοϊού, υιοθέτησαν τον ευρωπαϊκό χάρτη πορείας προς την άρση των μέτρων περιορισμού του COVID-19 και ένα κοινό Χάρτη Πορείας για την Ανάκαμψη. Ανέθεσαν επίσης στην Επιτροπή να δουλέψει σχέδιο πρότασης για το ταμείο ανάκαμψης.

 

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν επίσης με την Πρόεδρο της Επιτροπής von der Leyen τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να υποστηρίξει ο νέος μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάκαμψης και να ξεκινήσει μια βιώσιμη ευρωπαϊκή οικονομία. Σχετικό ψήφισμα θα τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη και την Παρασκευή.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στην ολομέλεια ζωντανά μέσω του EP LIVE και του EbS+.