Δελτίο Τύπου – Παγκόσμια αντίδραση στον κορονοϊό: η ΕΕ διαθέτει πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 50 εκατ. ευρώ
20 Μαΐου, 2020
Δελτίο Τύπου – Ερωτήσεις και απαντήσεις: Στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο» – δημιουργία ενός υγιούς και πλήρως βιώσιμου συστήματος τροφίμων
21 Μαΐου, 2020

Διαδικτυακή Συζήτηση με θέμα: «Η ενωμένη Ευρώπη γίνεται 70 χρόνων. Υπάρχει μέλλον;»

Δελτίο Τύπου


«Η ενωμένη Ευρώπη γίνεται 70 χρόνια. Υπάρχει μέλλον;»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου – Europe Direct και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης «Γεώργιος Παπαδημητρίου», σε συνεργασία με τον Φοιτητικό Σύλλογο Κοινωνιολογίας «Νίκος Πουλαντζάς» πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα:
«Η ενωμένη Ευρώπη γίνεται 70 χρόνια. Υπάρχει μέλλον;». Η συζήτηση ήταν διαδικτυακή και διεξήχθη την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 και ώρα 18:00-21.15μ.μ.

Βασικοί ομιλητές ήταν ο κ. Στέλιος Περράκης, Ομότιμος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πρώην Πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η κα. Μαρία – Ντανιέλλα Μαρούδα, Επίκουρη καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος ECRI του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Αντώνης Μεταξάς, Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης και η κα. Φιλίππα Χατζησταύρου, Επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Παναγιώτης Γρηγορίου, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Βορείου Αιγαίου.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Κοινωνιολογίας, Μαρία – Χριστίνα Παπαναστασίου.
Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από ορισμένους βασικούς θεματικούς άξονες που αφορούσαν στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Δημοκρατία και στο Κράτος Δικαίου και στην Ανθρωπιστική Ευρώπη. Ως συμπέρασμα στην εν λόγω συζήτηση κυριάρχησε η προοπτική αναθεώρησης της Συνθήκης για την ΕΕ.

Το κοινό, το οποίο απαρτιζόταν από περίπου 180 άτομα, κυρίως φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πάντειο Πανεπιστήμιο αλλά και άλλους πολίτες από το Βόρειο Αιγαίο και άλλες περιοχές της Ελλάδας, υπέβαλε καθ’ όλη την διάρκεια της συζήτησης ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν από τους ομιλητές στο τέλος των εισηγήσεών τους.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Συζήτηση που πραγματοποιήθηκε εδώ.