ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ – 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
29 Ιουνίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Αντιμονοπωλιακή νομοθεσία: Η Επιτροπή δημοσίευσε έκθεση σχετικά με τις επιπτώσεις του κανονισμού για τις διατραπεζικές προμήθειες
30 Ιουνίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Παγκόσμια Αντίδραση στον Κορονοϊό: 6,15 δισ. ευρώ για καθολική πρόσβαση σε εμβόλια, συγκεντρώθηκαν στη διάσκεψη του Σαββάτου

Το Σάββατο ήταν μια σημαντική ημέρα για την παγκόσμια αλληλεγγύη κατά του κορονοϊού. Ηγέτες από όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συγκεντρώσουν πόρους για την ανάπτυξη εμβολίων, διαγνωστικών τεστ και φαρμάκων για τον κορονοϊό και για να τα καταστήσουν προσβάσιμα και προσιτά σε όσους τα χρειάζονται, οπουδήποτε στον πλανήτη.

Η διάσκεψη «Παγκόσμιος στόχος: ενωμένοι για το μέλλον μας», την οποία συντόνισε η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, συγκέντρωσε πόρους ύψους 6,15 δισ. ευρώ από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας δέσμευσης ύψους 4,9 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα στηρίξουν και την οικονομική ανάκαμψη στις πιο ευαίσθητες περιοχές και κοινότητες του πλανήτη. Ως ορόσημο της παγκόσμιας αλληλεγγύης, η διάσκεψη οδήγησε σε δεσμεύσεις για παραγωγή άνω των 250 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων για τις χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος.

Αυτές οι νέες δεσμεύσεις ανεβάζουν το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Αντίδρασης στον Κορονοϊό, του παγκόσμιου μαραθώνιου δωρεών, τον οποίο προκήρυξε η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, σε περίπου 16 δισ. ευρώ.

Μετά τη διάσκεψη ακολούθησε συναυλία, στην οποία καλλιτέχνες όπως οι ColdplayUsherMiley Cyrus και Chris Rock εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για ένα μέλλον χωρίς κορονοϊό.

Το σχετικό δελτίο Τύπου, η ανάλυση των δωρεών ανά χώρα και η απομαγνητοφώνηση των παρεμβάσεων της Προέδρου φον ντερ Λάιεν στη διάσκεψη είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.