ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (08-10.07.2020)
13 Ιουλίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Κορονοϊός: η Επιτροπή θα βοηθήσει τον τομέα της μουσικής να ξεπεράσει την κρίση
13 Ιουλίου, 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ 585 εκ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΛΙΒΑΝΟ – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (08-10.07.2020)


€485 εκ. για να διασφαλιστεί ότι η παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες στην Τουρκία θα συνεχιστεί

€100 εκ. για τη στήριξη προσφύγων και τοπικών κοινοτήτων υποδοχής σε Ιορδανία και Λίβανο

Το ΕΚ ενέκρινε τη συνέχεια της στήριξης προς πρόσφυγες και τοπικές κοινότητες στην Τουρκία, την Ιορδανία και το Λίβανο στο πλαίσιο της κρίσης στη Συρία.
Η έκθεση της εισηγήτριας Monika Hohlmeier (ΕΛΚ, Γερμανία) που πρότεινε την έγκριση της πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού υιοθετήθηκε την Παρασκευή με 557 ψήφους υπέρ, 72 κατά και 59 αποχές.

Πόροι ύψους 485 εκ. ευρώ προορίζονται για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των δυο κύριων δράσεων για ανθρωπιστική στήριξη στην Τουρκία, δηλ. το Κοινωνικό Δίχτυ Ασφαλείας Έκτακτης Ανάγκης και την Υπό Όρους Μεταφορά Χρημάτων για την Εκπαίδευση.

Οι τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν πρόσφυγες στην Ιορδανία και το Λίβανο, αλλά και οι Σύροι και Παλαιστίνιοι πρόσφυγες από τη Συρία, θα στηριχθούν με συνολικά 100 εκ. ευρώ. Οι πόροι αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση δράσεων για την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ενίσχυση βιοτικών πόρων και την παροχή υπηρεσιών υγείας, αποχέτευσης, ύδρευσης και διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και για προγράμματα κοινωνικής προστασίας.

Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο σχέδιο έκθεσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.