Δελτίο Τύπου – Κορονοϊός: Η Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ξεκλειδώνουν 100 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις
29 Ιουλίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή παρατείνει την ενισχυμένη εποπτεία στην Ελλάδα
29 Ιουλίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Από το εργαστήριο στην αγορά: πάνω από 8 εκατ. ευρώ για να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα ερευνών

Σήμερα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι 55 ερευνητές έλαβαν από 150 000 ευρώ υπό μορφή επιχορηγήσεων «Proof of Concept» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΣΕ), για να διερευνήσουν τις εμπορικές και κοινωνικές προοπτικές που έχουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

 

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Μπορεί η έρευνα να παράγει επαναστατικές νέες γνώσεις, όμως η διευκόλυνση της μεταφοράς των γνώσεων αυτών στην οικονομία και την κοινωνία συχνά παρουσιάζει δυσκολίες. Η ΕΕ είναι εδώ για να γεφυρώσει το χάσμα αυτό».

 

Τα επιλεγέντα έργα καλύπτουν πληθώρα θεμάτων, από τεχνολογίες πρόσφυσης που είναι εμπνευσμένες από τα σαμιαμίδια μέχρι μεθόδους αποδοτικότερης αυτοματοποίησης για τη συναρμολόγηση προϊόντων αποτελούμενων από μικροσκοπικά κομμάτια και την παραγωγή μεταδεδομένων με στίχους μέσω αλγορίθμων και τεχνητής νοημοσύνης για μηχανές που φτιάχνουν playlist.

 

Οι νέες επιχορηγήσεις δόθηκαν σε ερευνητές που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΕ και εργάζονται σε 11 χώρες εντός και εκτός ΕΕ και εντάσσονται στο ενωσιακό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων 2020».

 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΕΣΕ, ο κατάλογος των 55 επιχορηγούμενων ερευνητών είναι διαθέσιμος εδώ, ενώ εδώ μπορείτε να βρείτε παραδείγματα έργων του ΕΣΕ.