Δελτίο Τύπου – Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλευρό του Λιβάνου: συνομιλία της Προέδρου φον ντερ Λάιεν με τον Πρωθυπουργό Ντιαμπ, καθώς η ΕΕ αποστέλλει πάνω από 250 διασώστες και εμπειρογνώμονες
7 Αυγούστου, 2020
Δελτίο Τύπου – Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται να διαθέσει επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ για άμεση στήριξη προς τον Λίβανο
24 Αυγούστου, 2020

Δελτίο Τύπου – Η ΕE επενδύει σε τεχνολογία αιχμής για τη θεραπεία σπάνιας νόσου

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων επενδύει 30 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της στρατηγικής καινοτομίας της εταιρείας EryDel.

Η ιταλική εταιρεία βιοτεχνολογίας φιλοδοξεί να αναπτύξει και να διαθέσει στην αγορά θεραπείες που βασίζονται σε τεχνολογία που χρησιμοποιεί ερυθρά αιμοσφαίρια για τη θεραπεία σπάνιων ασθενειών. Το πιο προηγμένο προϊόν της EryDel βρίσκεται επί του παρόντος σε στάδιο ανάπτυξης και αποσκοπεί στη θεραπεία της «αταξίας-τηλαγγειεκτασίας», μιας σπάνιας νευροεκφυλιστικής ασθένειας που προκαλεί σοβαρή αναπηρία. Η χρηματοδότηση παρέχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, το οποίο αποτελεί τον βασικό πυλώνα του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη.

Ο Επίτροπος Οικονομίας κ. Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε σχετικά: «Το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη έχει πολύ καλές επιδόσεις στον εντοπισμό και τη στήριξη καινοτόμων εταιρειών τεχνολογίας. Χάρη στη χρηματοδότηση της ιταλικής επιχείρησης EryDel και των τεχνολογιών αιχμής που έχει αναπτύξει με χρήση ερυθρών αιμοσφαιρίων, θα ανοίξουμε νέους δρόμους για τη θεραπεία των σπάνιων νόσων προς όφελος των ασθενών στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο».

Το σχετικό δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ.

Τα έργα και οι συμφωνίες που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου αναμένεται να κινητοποιήσουν επενδύσεις ύψους 514 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 78,6 δισ. ευρώ στην Ιταλία.