Δελτίο Τύπου – Κρατικές ενισχύσεις: Η Επιτροπή ξεκινάει δημόσια διαβούλευση σχετικά με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις όσον αφορά στην ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων
9 Σεπτεμβρίου, 2020
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ | ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΤΙ; – ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 12:00
9 Σεπτεμβρίου, 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ θα συζητήσουν την Πέμπτη με τον Μ. Βαρβιτσιώτη και τον Μ. Τσαβούσογλου τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη Μεσόγειο.
Τις τελευταίες εβδομάδες, κλιμακώνεται η ένταση σχετικά με τις αυξανόμενες και αμφισβητούμενες τουρκικές ερευνητικές δραστηριότητες για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο. Δραστηριότητες οι οποίες, σύμφωνα με τα κράτη μέλη της ΕΕ Ελλάδα και Κύπρο, παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα τους και τα χωρικά τους ύδατα. Οι δύο πλευρές έχουν επίσης αναπτύξει πολεμικά πλοία στην περιοχή ως ένδειξη ισχύος, δημιουργώντας φόβους ότι η αντιπαράθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε απευθείας στρατιωτική σύγκρουση.

Ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα συζητήσει με τους ευρωβουλευτές τα ζητήματα αυτά και τις τελευταίες εξελίξεις, σε συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00 (ώρα Ελλάδας).

Παρακολουθήστε τη συζήτηση ζωντανά εδώ.

Αργότερα την ίδια μέρα, οι ευρωβουλευτές σε ξεχωριστή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 18:45 (ώρα Ελλάδας) θα συνομιλήσουν με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (με τηλεδιάσκεψη).

Παρακολουθήστε τη συζήτηση ζωντανά εδώ.

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βρυξέλλες, κτίριο József Antall, αίθουσα 4Q1 και 4Q2 και με τηλεδιάσκεψη.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, συνιστάται στους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν τη συζήτηση μέσω διαδικτύου.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης θα είναι διαθέσιμη εδώ.