ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
9 Σεπτεμβρίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Κορoνοϊός: η Επιτροπή ολοκληρώνει το χαρτοφυλάκιο εμβολίων μετά από συνομιλίες με έκτο παρασκευαστή
9 Σεπτεμβρίου, 2020

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ | ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΤΙ; – ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 12:00

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τo Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), με αφορμή την επικείμενη Συζήτηση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – SOTEU στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργανώνουν δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα:

Ευρωπαϊκή Ένωση: Και μετά την Πανδημία, τί;

Η φετινή Συζήτηση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 16 Σεπτεμβρίου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει ιδιαίτερο πολιτικό και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, θα συζητήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο με τους Ευρωβουλευτές για τη μελλοντική πορεία της Ένωσης. Πραγματοποιείται δε σε ένα παγκόσμιο σκηνικό που έχει μεταβληθεί ριζικά τους τελευταίους μήνες.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό να κατατεθούν και να ακουστούν οι απόψεις, οι ανησυχίες και οι ελπίδες των Ευρωπαίων πολιτών με κάθε δυνατό τρόπο, κυρίως κατά την περίοδο προετοιμασίας του σημαντικού αυτού γεγονότος.
Συμμετέχουν:
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης
Οι Ευρωβουλευτές Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ/ Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος

Τη συζήτηση συντονίζει ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής Γραφείου ΕΚ στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12:00-13:15, και θα μεταδίδεται ζωντανά στους επίσημους λογαριασμούς των διοργανωτών στο Facebook (Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – ΕΛΙΑΜΕΠ), καθώς και στην ιστοσελίδα και το κανάλι στο Youtube του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Μπορείτε να καταθέσετε τις απόψεις σας συμπληρώνοντας το σύντομο ερωτηματολόγιο που θα βρείτε εδώ.

Mπορείτε να στέλνετε τα ερωτήματά σας προς τους ομιλητές πριν και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο events@eliamep.gr, καθώς και με σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα προβάλουν την εκδήλωση.

***

Ανακαλύψτε την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει της Συζήτησης για την Κατάσταση της Ένωσης: SOTEU debate