ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ: ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ
11 Σεπτεμβρίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Προσφορά βοήθειας στην Ελλάδα από την Πολωνία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ
11 Σεπτεμβρίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στη Λέσβο

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Λέσβο. 

 

Ο Αντιπρόεδρος επιθεώρησε τις σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένες εγκαταστάσεις  του ΚΥΤ στη Μόρια και διαπίστωσε τις δυσχερείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο νησί. Επισκέφτηκε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων και ευάλωτων ομάδων και συνομίλησε μαζί τους.

 

Συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς, (παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη) και συναντήθηκε με τα στελέχη των υπηρεσιών της ΕΕ καθώς και των Διεθνών Οργανισμών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Λέσβο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού (Ευρωπαϊκή Επιτροπή-DG Home AffairsFrontexEASOEUROPOL, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, UNICEF). Επίσης, επιβιβάστηκε στο ρουμανικό περιπολικό σκάφος της Frontex, όπου συνεχάρη και ευχαρίστησε το πλήρωμα του για τις προσπάθειές τους.

 

Σήμερα συναντάται με την ΑΕ Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους οποίους θα ενημερώσει για την επίσκεψη του στη νήσο και τις σχετικές πρωτοβουλίες στήριξης που αναλαμβάνει η ΕΕ.

 

Ο Αντιπρόεδρος θα παραχωρήσει διαδικτυακή κοινή συνέντευξη τύπου στις 11.00 με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας και Προεδρεύοντα του Συμβουλίου κ. Χορστ Ζέεχοφερ.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη τύπου ζωντανά μέσω του λογαριασμού twitter του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών εδώ