Δελτίο Τύπου – Ούζο, φέτα και άλλα ελληνικά προϊόντα, στον κατάλογο της ΕΕ με τις ευρωπαϊκές γεωγραφικές ενδείξεις που θα προστατευτούν στην Κίνα μετά τη συμφωνία ορόσημο για την προστασία αυτών μεταξύ ΕΕ-Κίνας
15 Σεπτεμβρίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Επιπλέον βοήθεια στη Λέσβο για τους πρόσφυγες διοχετεύει η ΕΕ
15 Σεπτεμβρίου, 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ: Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ VON DER LEYEN ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ

Στον απόηχο της πανδημίας του COVID-19 και της οικονομικής κρίσης, οι ευρωβουλευτές θα αποτιμήσουν τα έως σήμερα επιτεύγματα της Επιτροπής von der Leyen.

Η Ursula Von der Leyen αναμένεται να σκιαγραφήσει τον αντίκτυπο του έργου της Επιτροπής για την άμβλυνση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19, και να παρουσιάσει το όραμά της για οικονομική ανάκαμψη, καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την κατάσταση στην ευρύτερη ευρωπαϊκή γειτονιά.

Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων θα αξιολογήσουν το έργο της Επιτροπής και θα εκθέσουν τις απόψεις τους, καθώς αυτή η ετήσια συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης είναι μια ευκαιρία για τους ευρωβουλευτές να εξετάσουν λεπτομερώς το έργο και το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να συμβάλουν στον καθορισμό της μελλοντικής πορείας της ΕΕ.

 

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με ομιλία της Προέδρου von der Leyen, ακολουθούμενη από αρκετούς γύρους παρεμβάσεων από ομιλητές πολιτικών ομάδων και παρεμβάσεις της κ. von der Leyen. Η Προεδρία του Συμβουλίου θα λάβει επίσης τον λόγο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση εδώ. Περισσότερες πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες στον ειδικό ιστότοπο Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.