Δελτίο Τύπου – Επιπλέον βοήθεια στη Λέσβο για τους πρόσφυγες διοχετεύει η ΕΕ
15 Σεπτεμβρίου, 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ: ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ URSULA VON DER LEYEN – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 14-17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
17 Σεπτεμβρίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Επιπλέον βοήθεια για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Και άλλες χώρες προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, έπειτα από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο.

 

Οι νέα προσφορά βοήθειας από τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Γαλλία και τη Σλοβενία περιλαμβάνει σκηνές, κουβέρτες, υπνόσακους και κινητές τουαλέτες. Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στη βοήθεια που έστειλαν αυτή την εβδομάδα η Πολωνία, η Δανία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Γερμανία.

 

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Το Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης συνεχίζει τον συντονισμό της παράδοσης βασικών εφοδίων στην Ελλάδα. Ευχαριστώ τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Γαλλία και τη Σλοβενία για την ισχυρή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη τους. Θα στηρίξουμε την Ελλάδα μέχρι τέλους».

 

Η νέα στήριξη έρχεται να προστεθεί στη βοήθεια που απέστειλαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Αυστρία, η Τσεχία, η Δανία, οι Κάτω Χώρες και η Γαλλία και η οποία περιλαμβάνει μονάδες στέγασης, υπνόσακους, στρώματα, κουβέρτες, σεντόνια, είδη προσωπικής υγιεινής, τέσσερις ιατρικούς οικίσκους και έναν ιατρικό σταθμό. Επιπλέον, ανταποκρινόμενα σε προηγούμενο αίτημα για βοήθεια της ΕΕ στις αρχές Μαρτίου, 17 κράτη μέλη και συμμετέχοντα κράτη προσέφεραν περισσότερα από 90 000 τεμάχια ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα μέσω του μηχανισμού.