Δελτίο Τύπου – Κατάσταση της Ένωσης: Η Επιτροπή εκδίδει αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στο πλαίσιο του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της ΕΕ
21 Σεπτεμβρίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Η «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» στο Μετρό της Αθήνας
22 Σεπτεμβρίου, 2020

Ενημερωτικό Δελτίο – Η εκδήλωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με αφορμή το SOTEU 2020

 

Με αφορμή την πρώτη ομιλία της Προέδρου Ursula von der Leyen για την Κατάσταση της Ένωσης, η Αντιπροσωπεία  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,  διοργάνωσε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού (λόγω μέτρων ασφαλείας) δημοσιογράφων και σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. 

 

Μετά την μετάδοση της ομιλίας της Προέδρου ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή του Γενικού Δ/ντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), καθηγητή κ. Γιώργου Παγουλάτου, του Δ/ντή του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Κώστα Τσουτσοπλίδη και του Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γιώργου Μοσχόβη. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Απόστολος Μαγγηριάδης.


Στη διάρκεια της συζήτησης οι ομιλητές σχολίασαν τα βασικά σημεία της ομιλίας της Προέδορυ και απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και σπουδαστών στα θέματα της πανδημίας του κορονοϊού, του μεταναστευτικού, των ευρωτουρκικών σχέσεων, της ευρωπαϊκής πράσινης οικονομίας αλλά και της ψηφιακής μετάβασης.

 

Εδώ θα βρείτε βίντεο στο YouTube από την εκδήλωση