ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (05-08.10.2020)
6 Οκτωβρίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή αξιολογεί και προσδιορίζει τις προτεραιότητες για μεταρρυθμίσεις στις χώρες που επιθυμούν να προσχωρήσουν στην ΕΕ
7 Οκτωβρίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Στην Ελλάδα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, 7-9 Οκτωβρίου

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα παραστεί στην πρώτη Τελετή Απονομής του ευρωπαϊκού βραβείου “Αυτοκράτειρα Θεοφανώ” στη Θεσσαλονίκη σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 18:30.

 

Στην φετινή πανηγυρική εναρκτήρια τελετή του θεσμού το βραβείο θα απονεμηθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus. Η Συμβουλευτική Επιτροπή του Ιδρύματος Θεοφανώ, αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το φετινό βραβείο στο εμβληματικό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αντικατοπτρίζει πλήρως τους στόχους και τις αξίες του βραβείου: την ευρωπαϊκή συνεργασία, την κινητικότητα και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των νέων ευρωπαίων που αποτελούν το μέλλον της ΕΕ.

 

Το ευρωπαϊκό βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» θα απονέμεται κάθε χρόνο σε μια προσωπικότητα ή οργανισμό που ενδυναμώνει την κοινή Ευρωπαϊκή ιδέα και ταυτότητα.

 

Κατά την εκδήλωση, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, θα απευθύνει χαιρετισμό διαδικτυακά η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, ο Αντιπρόεδρος θα συμμετάσχει διαδικτυακά από την Θεσσαλονίκη στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο αρμόδιο Συμβούλιο Υπουργών των Κρατών Μελών της ΕΕ, το νέο Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο.

 

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα μεταβεί στις Σέρρες, όπου συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη θα επισκεφτεί  στις 14.00 τον Τύμβο Καστά και  το Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφιπόλεως καθώς και την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στις 15.30. Τα έργα ανάδειξης, αναστήλωσης και προστασίας των μνημείων έχει χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των διαρθρωτικών ταμείων.