Δελτίο Τύπου – Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν παρουσιάζει το «Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους»
14 Οκτωβρίου, 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ SASSOLI ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΕ, ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ ΣΤΙΣ 16.30 (ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ)
14 Οκτωβρίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: νέες συνεισφορές της ΕΕ στην ενεργειακή πολιτική για την οικοδόμηση μιας κλιματικά ουδέτερης Ευρώπης

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια σειρά προτάσεων και εκθέσεων για την ενεργειακή πολιτική που είναι θεμελιώδους σημασίας για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050, καθώς επίσης και των φιλόδοξων στόχων μας για τη μείωση των εκπομπών μέχρι το 2030.

 

Σήμερα, το Κολέγιο των Επιτρόπων ενέκρινε στην εβδομαδιαία συνεδρίασή του την Ανακοίνωση σχετικά με ένα Κύμα Ανακαίνισης της ΕΕ, με στόχο να διπλασιαστεί το ποσοστό ανακαίνισης των κτιρίων στην Ευρώπη και να καταστούν κατάλληλα για ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον.

 

Το σχετικό δελτίο ΤύπουΕρωτήσεις και Απαντήσεις και ένα ενημερωτικό δελτίο είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Το Κολέγιο των Επιτρόπων ενέκρινε επίσης τη Στρατηγική για τη Μείωση των Εκπομπών Μεθανίου, οι οποίες αποτελούν τον δεύτερο μεγαλύτερο παράγοντα συμβολής στην κλιματική αλλαγή μετά το διοξείδιο του άνθρακα.

 

Το σχετικό δελτίο ΤύπουΕρωτήσεις και Απαντήσεις και ένα ενημερωτικό δελτίο είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

 

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης και δημοσίευσε σήμερα την Έκθεση για την Κατάσταση της Ενεργειακής Ένωσης και τα συνοδευτικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων των επιμέρους αξιολογήσεων των 27 Εθνικών Σχεδίων για την Ενέργεια και το Κλίμα. Οι εν λόγω λεπτομερείς εκθέσεις αξιολογούν τη συμβολή της Ενεργειακής Ένωσης στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τον ενεργειακό τομέα από την πράσινη μετάβαση.

 

Δελτίο Τύπου και Ερωτήσεις και Απαντήσεις είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Ο κ. Φρανς Τίμερμανς, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, και η κ. Κάντρι Σίμσον, Επίτροπος αρμόδια για την ενέργεια, πραγματοποιούν συνέντευξη Τύπου για τα ανωτέρω θέματα, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο EbS.