Δελτίο Τύπου – Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Υγεία
27 Οκτωβρίου, 2020
EΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ – 26-29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
27 Οκτωβρίου, 2020

ALERT – ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά μετά την καταστροφή του προσφυγικού καταυλισμού στη Μόρια θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών το απόγευμα της Τρίτης.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου σχετικά με την κατάσταση στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, στον οποίο στεγάζονται οι περισσότεροι από τους 12.000 αιτούντες άσυλο που μετά την πυρκαγιά στη Μόρια. Θα εξετάσουν επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές αρχές όσον αφορά την υποδοχή μεταναστών και αιτούντων άσυλο και τη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου τους.

 

Κατά την ανταλλαγή απόψεων, είναι επίσης πιθανό να συζητηθούν οι πρόσφατες καταγγελίες περί εμπλοκής της Frontex σε παράνομες επαναπροωθήσεις από ελληνικές δυνάμεις.

 

Πότε: Τρίτη 27 Οκτωβρίου, από τις 18.15 έως τις 19.45 (ώρα Ελλάδας)

 

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κτίριο József Antall (4Q2) και μέσω τηλεδιάσκεψης

 

Διαβάστε την πλήρη ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της επιτροπής και τα σχετικά έγγραφα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά.

 

Η ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λέσβο μετά την πυρκαγιά στη Μόρια και η βοήθεια της ΕΕ προς τις ελληνικές αρχές συζητήθηκαν σε συζήτηση στην ολομέλεια με την Επίτροπο Johansson στις 17 Σεπτεμβρίου.

 

Σύνδεσμοι

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngΕπιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων