Εκδήλωση Πολιτικής Συνοχής με θέμα: «Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με κύρια πεδία εφαρμογής της, την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια μέσω έργων Πολιτισμού & Εκπαίδευσης»
8 Νοεμβρίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Δήλωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχετικά με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ
9 Νοεμβρίου, 2020

«Διαδικτυακό Κυνήγι Θησαυρού με αφορμή την Καμπάνια «Time to Move» που διοργάνωσε το Europe Direct της Κομοτηνής»

Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στο Διαδικτυακό Κυνήγι Θησαυρού που διοργάνωσε το Europe Direct Κομοτηνής. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Καμπάνια «Time to Move» και η θεματική των ερωτήσεων κινήθηκε γύρω από ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το ERASMUS+, το DiscoverEU, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης αλλά και γύρω από τα ταξιδιωτικά δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών αλλά και γενικές γνώσεις γύρω από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρωπαϊκές προσωπικότητες που διέπρεψαν στους τομείς τους.
Το ταξίδι μας ξεκίνησε από την Πλατεία Ειρήνης στην Πόλη της Κομοτηνής και έφτασε μέχρι την πόλη των Βρυξελλών, στο Κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάνοντας στάσεις στην Βουλγαρία, το Βουκουρέστι, την Βουδαπέστη, την Βιέννη και την Πράγα.
Ήταν μια πολύ όμορφη και διασκεδαστική εμπειρία τόσο και εμάς, σαν συντονιστές της ομάδας μας, όσο και για τους συμμετέχοντες μας οι οποίοι το διασκέδασαν και μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και να μάθουν και πράγματα τα οποία δεν γνώριζαν πριν.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Europe Direct της Κομοτηνής για την πρόσκληση στην δράση που διοργάνωσαν αλλά και για την τόσο όμορφο ταξίδι που κάναμε απο την Κομοτηνή μέχρι τις Βρυξέλλες.
Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συμμετέχοντες της ομάδας μας για την συμμετοχή τους αλλά και να τους συγχαρούμε για την νίκη τους!