ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (EDICs)
11 Νοεμβρίου, 2020
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
11 Νοεμβρίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Κορονοϊός: Η Επιτροπή εγκρίνει σύμβαση με την κοινοπραξία BioNTech-Pfizer για να εξασφαλίσει πρόσβαση σε πιθανό εμβόλιο

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια τέταρτη σύμβαση με τις φαρμακευτικές εταιρείες BioNTech και Pfizer, η οποία προβλέπει την αρχική αγορά 200 εκατ. δόσεων για λογαριασμό όλων των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και τη δυνατότητα να ζητηθεί πρόσθετη προμήθεια έως και 100 εκατ. δόσεων, μόλις το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό.

 

Η σημερινή σύμβαση με την κοινοπραξία BioNTechPfier επεκτείνει την ευρεία προσφορά εμβολίων που θα παραχθούν στην Ευρώπη και έρχεται να προστεθεί στις συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί με την AstraZeneca, τη SanofiGSK και τη Janssen Pharmaceutica NV και στις επιτυχώς ολοκληρωμένες διερευνητικές συνομιλίες με την CureVac και την Moderna. Αυτή η διαφοροποιημένη προσφορά εμβολίων θα διασφαλίσει ότι η Ευρώπη είναι καλά προετοιμασμένη για τον εμβολιασμό, μόλις τα εμβόλια αποδειχθούν ασφαλή και αποτελεσματικά.

 

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σχετικά: «Ύστερα από τη χθεσινή, πολλά υποσχόμενη, ανακοίνωση της BioNTech και της Pfizer σχετικά με τις προοπτικές του εμβολίου τους, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ανακοινώνω τη σημερινή συμφωνία με την ευρωπαϊκή εταιρεία BioNTech και την Pfizer για την αγορά 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου. Μ’ αυτή την τέταρτη σύμβαση, εδραιώνουμε πλέον μια εξαιρετικά στέρεη προσφορά υποψήφιων εμβολίων, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών. Όταν εγκριθούν, θα διανεμηθούν γρήγορα φέρνοντάς μας έτσι πιο κοντά σε μια βιώσιμη λύση για την πανδημία.»

 

Το σχετικό δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ.