Δελτίο Τύπου – Κρατικές ενισχύσεις: Η Επιτροπή εγκρίνει ελληνικό καθεστώς ύψους 665 εκατ. ευρώ για την προστασία της πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών που πλήττονται από την έξαρση του κορονοϊού
16 Νοεμβρίου, 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΝΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ (11-13.11.2020)
16 Νοεμβρίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2020 κλείνει με τα βραβεία αριστείας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2020, η οποία φέτος διοργανώθηκε ψηφιακά από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου.

 

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 1 025 εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε 38 χώρες για ένα κοινό πάνω από 3,5 εκατ. ατόμων, ενώ ο αντίκτυπος της εκστρατείας πιθανότατα θα αυξηθεί κι άλλο κατά τους επόμενους μήνες. Το 2020 δόθηκε έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ) για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, σύμφωνα με τις προτεραιότητες της Επιτροπής «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» και «Μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή».

 

Μέσα στην Εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και η εναρκτήρια εκδήλωση του Συμφώνου για τις δεξιότητες, ενός μοντέλου κοινής δέσμευσης που αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση του αντικτύπου των επενδύσεων στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω της οικοδόμησης μεγάλης κλίμακας εταιρικών σχέσεων σε διάφορα βιομηχανικά οικοσυστήματα και της προαγωγής της ανάληψης ατομικών δεσμεύσεων για την πραγματοποίηση επενδύσεων στις δεξιότητες.

 

Συνολικά 28 πρεσβευτές από όλη την Ευρώπη δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την εκστρατεία. Όλοι τους έχουν επωφεληθεί από την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων, όπως νοσηλευτική, αθλητισμός, γραφιστική και επιχειρήσεις.

 

Επιπλέον, κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, η ΕΕ τιμά άτομα, οργανώσεις και πρωτοβουλίες για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την προώθηση υψηλής ποιότητας επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, μέσω της απονομής βραβείων αριστείας ΕΕΚ στις ακόλουθες κατηγορίες: Επιχειρήσεις και μαθητευόμενοι, Καινοτόμοι στην ΕΕΚ, Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για αριστεία στην ΕΕΚ, Βραβεία από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, Ειδικό Βραβείο 2020: Εξ αποστάσεως και ηλεκτρονική μάθηση.

 

Οι νικητές και οι νικήτριες ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση λήξης της Εβδομάδας, ενώ τα ονόματά τους είναι διαθέσιμα εδώ.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την Εβδομάδα και το Σύμφωνο για τις δεξιότητες είναι διαθέσιμες στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε επ’ ευκαιρία της έναρξης της Εβδομάδας, καθώς και στο δελτίο Τύπου και τις Ερωτήσεις & Aπαντήσεις για την έναρξη του Συμφώνου δεξιοτήτων.