Δελτίο Τύπου – Κυρώσεις: η Επιτροπή επεκτείνει περαιτέρω το καθοδηγητικό σημείωμα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία σχετίζεται με τη νόσο COVID-19 σε περιβάλλοντα που υπόκεινται σε κυρώσεις
16 Νοεμβρίου, 2020
Διαδικτυακή Συζήτηση με θέμα: «Το νέο σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση και το Άσυλο» 
17 Νοεμβρίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Συζήτηση για την ανθεκτικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ευρώπης και βράβευση καινοτόμων εταιρειών και έργων στο πλαίσιο της ετήσιας συνέλευσης των ΜΜΕ

Σήμερα, η Επιτροπή, από κοινού με τη γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνουν την ετήσια συνέλευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), η οποία φέτος πραγματοποιείται διαδικτυακά.

 

Η φετινή συνέλευση εστιάζει στη στήριξη της ανάκαμψης των ευρωπαϊκών ΜΜΕ και στην ανθεκτικότητά τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Στην εκδήλωση που συντονίζουν ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας κ. Πέτερ Άλτμαϊερ και ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν παρίστανται υψηλού επιπέδου ομιλητές, όπως ο νομπελίστας καθηγητής Νόμπελ Τζόζεφ Στίγκλιτς και η πολιτική οικονομολόγος δρ Μάγια Γκέπελ.

 

Στην κεντρική ομιλία του συνεδρίου, ο Επίτροπος κ. Μπρετόν δήλωσε, μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι ΜΜΕ της ΕΕ δεν αντιπροσωπεύουν μόνο το 99 % του συνόλου των εταιρειών στην Ευρώπη, αλλά είναι και βαθιά ενσωματωμένες σε όλα τα βιομηχανικά οικοσυστήματα κι αποτελούν βασικούς παράγοντες σε όλες τις αλυσίδες αξίας. Προσφέρουν καινοτόμους λύσεις και διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην πράσινη και ψηφιακή ανάκαμψη μετά την πανδημία του κορονοϊού. Οι ΜΜΕ έχουν πληγεί σφοδρά από την κρίση και γι’ αυτό πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα μας ώστε να μην σημειώνονται καθυστερήσεις στις πληρωμές, για να διασφαλιστεί και να ενισχυθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων».

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Επιτροπή θα ανακοινώσει τους νικητές και τις νικήτριες των Ευρωπαϊκών Βραβείων Προώθησης Επιχειρήσεων 2020, των Ευρωπαϊκών Βραβείων Μικρής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, ενώ θα γίνει και η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Παρατηρητηρίου της ΕΕ για την εκτέλεση των πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά την εκδήλωση εδώ κατόπιν εγγραφής.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους νικητές και τις νικήτριες των βραβείων είναι διαθέσιμες εδώ.