ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΖΗΤΟΥΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
18 Νοεμβρίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για την πολιτική συμφωνία σχετικά με το REACT-EU
19 Νοεμβρίου, 2020

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ – ALERT – ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Αύριο Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 17:30 (ώρες Ελλάδας), ευρωβουλευτές και εθνικοί βουλευτές θα συζητήσουν διαδικτυακά την διαχείριση της μετανάστευσης και του ασύλου στην Ευρώπη.

Ακολουθώντας τους υπερσυνδέσμους στο κείμενο μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα το αντίστοιχο μέρος της διάσκεψης. Εναλλακτικά μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συνεδρίες στους λογαριασμούς του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα (Facebook και Twitter).

 

Η διάσκεψη θα ξεκινήσει με κεντρικές ομιλίες των Προέδρων του Κοινοβουλίου και της Επιτροπής David Sassoli και Ursula von der Leyen, καθώς και των Προέδρων των κοινοβουλίων της Γερμανίας Wolfgang Schäuble, της Πορτογαλίας Eduardo Ferro Rodrigues και της Σλοβενίας Igor Zorčič.

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Κοινή διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης» με συνεισφορές των Προέδρων Sassolivon der Leyen και Schäuble, καθώς και της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson, του Ύπατου Αρμοστή της UNHCR Filippo Grandi και του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης António Vitorino.

 

Στη συνέχεια, οι ευρωβουλευτές, οι βουλευτές και άλλοι προσκεκλημένοι θα συνεχίσουν να εργάζονται σε τρεις διαφορετικές ομάδες εργασίας:

 

«Σχέση αλληλεγγύης και ευθύνης στη διαχείριση της μετανάστευσης και του ασύλου» (Με τη συμμετοχή του Διεθνούς Προέδρου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Δρ. Χρήστου Χρήστου και του Δημάρχου Δήμου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη).

«Εξωτερική διάσταση, διαμορφώνοντας εταιρικές σχέσεις με τρίτες χώρες»

«Εξωτερική διάσταση, νόμιμη μετανάστευση και ένταξη: βέλτιστες πρακτικές και μελλοντική πορεία» (Με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά).

 

Κωδικοί ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδες (διερμηνεία στα ελληνικά):

·         Εναρκτήρια συνεδρία – «Κοινή διαχείριση μετανάστευσης και ασύλου» – 11:15 – 13:00 

<iframe src=”https://webstreaming.europarl.europa.eu/ep/embed/embed.html?event=20201119-1000-specialother&language=el&autoplay=false&logo=true” name=”EP Player” seamless=”seamless” frameborder=”0″ width=”560″ height=”315″ allowfullscreen=”true” webkitallowfullscreen=”true” mozallowfullscreen=”true” scrolling=no></iframe>

 

·         «Σχέση αλληλεγγύης και ευθύνης στη διαχείριση της μετανάστευσης και του ασύλου» – 15:00 – 16:30  

<iframe src=”https://webstreaming.europarl.europa.eu/ep/embed/embed.html?event=20201119-1400-specialother-1&language=el&autoplay=false&logo=true” name=”EP Player” seamless=”seamless” frameborder=”0″ width=”560″ height=”315″ allowfullscreen=”true” webkitallowfullscreen=”true” mozallowfullscreen=”true” scrolling=no></iframe>

 

·         Συνεδρία λήξης – 16:45 – 17:30 

<iframe src=”https://webstreaming.europarl.europa.eu/ep/embed/embed.html?event=20201119-1400-specialother&language=el&autoplay=false&logo=true” name=”EP Player” seamless=”seamless” frameborder=”0″ width=”560″ height=”315″ allowfullscreen=”true” webkitallowfullscreen=”true” mozallowfullscreen=”true” scrolling=no></iframe>

 

Οι πρόεδροι Sassoli και Schäuble θα πραγματοποιήσουν τελικές παρατηρήσεις.

 

Πλήρες πρόγραμμα της συνδιάσκεψης.

 

Σύνδεσμοι

cid:image004.png@01D6BCCF.899B3230Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων