Δελτίο Τύπου – Οπτικοακουστικά μέσα: η Επιτροπή κινεί διαδικασίες επί παραβάσει κατά 23 κρατών μελών λόγω μη μεταφοράς της οδηγίας για το οπτικοακουστικό περιεχόμενο. Η Ελλάδα ανάμεσα στα κράτη μέλη που έλαβαν προειδοποιητική επιστολή.
23 Νοεμβρίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Η ΕΕ συνεισφέρει 183 εκατ. ευρώ στην ελάφρυνση του χρέους 29 από τις φτωχότερες και πλέον ευάλωτες χώρες του κόσμου
24 Νοεμβρίου, 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ “Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΦΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ” – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 18.00

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στις 18:00, με θέμα “Η διάσταση φύλου στο Πακέτο Ανάκαμψης”.

 

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν στην ισότητα των φύλων, εστιάζοντας ιδίως στην οικονομική διάσταση του ζητήματος, σε συνδυασμό με το Πακέτο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

 

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

 

– Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του ΕΚ, Προεδρεύων της Ομάδας υψηλού επιπέδου για την ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα και Μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμών

– Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής δικαιωμάτων των γυναικών και ισότητας των φύλων

– Μίκα Ιωαννίδου, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, και

– Μαρία Ντανιέλλα Μαρούδα, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Συντονίζει η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.

 

Η συζήτηση (διάρκειας 45-50 λεπτών) θα μεταδοθεί ζωντανά  από τη σελίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο Facebook (www.facebook.com/EPHellas).

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες

 

·         Σχέδιο έκθεσης του ΕΚ σχετικά με τη διάσταση του φύλου κατά την περίοδο της κρίσης COVID-19 και έπειτα από αυτή, 09-06-2020

·         Ανακοίνωση Τύπου: Συμβιβασμός για τον προϋπολογισμό της ΕΕ: 16 δισ. ευρώ επιπλέον για προγράμματα (10.11.2020)

·         Ανακοίνωση Τύπου: Μακρύς ο δρόμος για την επίτευξη της ισότητας των φύλων σε όλη την ΕΕ (29.10.2020)

·         Μαγνητοσκοπημένες συζητήσεις στο πλαίσιο της πρώτης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Ισότητα των Φύλων από το ΕΚ