Δελτίο Τύπου – Σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο: Η Επιτροπή προτείνει στοχευμένα μέτρα έκτακτης ανάγκης, με στόχο την προετοιμασία για πιθανό σενάριο αποχώρησης χωρίς συμφωνία
11 Δεκεμβρίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Μάθετε πως εγκρίνονται τα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 στην ΕΕ σε διαδικτυακή εκδήλωση με εμπειρογνώμονες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων
11 Δεκεμβρίου, 2020

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ – ΒΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΩΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ 2020: WEBINAR & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ

Με την ευκαιρία της απονομής του φετινού Βραβείου Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης στη δημοκρατική αντιπολίτευση της Λευκορωσίας στις 16 Δεκεμβρίου, η Διεύθυνση Μέσων Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργανώνει δημοσιογραφικό webinar, ενώ δίνεται και η δυνατότητα συνεντεύξεων με τους βραβευθέντες.

 

Η δημοκρατική αντιπολίτευση της Λευκορωσίας βραβεύεται με το Βραβείο Ζαχάρωφ για το 2020, μετά από απόφαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli και των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων στις 22 Οκτωβρίου. Η αντιπολίτευση εκπροσωπείται από το Συμβούλιο Συντονισμού, μια πρωτοβουλία γενναίων γυναικών, καθώς και από εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών.

 

·         Διαδικτυακό σεμινάριο για δημοσιογράφους – Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 11:00 – 12:00 (ώρες Ελλάδος)

 

Στη συζήτηση, που θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, θα συμμετάσχουν η Heidi Hautala (Greens/ALE, Φινλανδία), Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπεύθυνη για το Δίκτυο Ζαχάρωφ και μέλος της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο ευρωβουλευτής Petras Auštrevičius (Renew Europe, Λιθουανία), εισηγητής για τις σχέσεις με τη Λευκορωσία και η Sviatlana Tsikhanouskaya, εκπρόσωπος της δημοκρατικής αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας.

 

Για τη συμμετοχή σας απαιτείται απάντηση στο παρόν email με το ονοματεπώνυμό σας και το μέσο ενημέρωσης που εκπροσωπείτε έως την Παρασκευή 11/12.

 

Συνημμένο το προσωρινό πρόγραμμα του σεμιναρίου.

 

·         Δυνατότητα συνεντεύξεων  με τους βραβευθέντες

 

Οι δημοσιογράφοι μπορούν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για τη διεξαγωγή διαδικτυακής συνέντευξης με εκπροσώπους της δημοκρατικής αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας που αναμένεται να είναι παρόντες στην τελετή απονομής (16 Δεκεμβρίου στις 13:00 ώρα Ελλάδας), συμπεριλαμβανομένης της Sviatlana Tsikhanouskaya, στέλνοντας email στις διευθύνσεις: maria.brianchon@europarl.europa.eu και dgcommseminarsMSMU@europarl.europa.eu το αργότερο έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, 13.00 (ώρα Ελλάδας).

 

Η υποβολή αιτήματος δεν σας εγγυάται συνέντευξη. Θα λάβετε επιβεβαίωση για το αν έχετε την ευκαιρία για πραγματοποίηση συνέντευξης μόνο την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και όχι νωρίτερα. Η κα Tsikhanouskaya μιλάει αγγλικά, ρωσικά και λευκορωσικά.

 

Διαθέσιμη ώρα για πραγματοποίηση συνεντεύξεων θα υπάρξει για την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου. Οι δημοσιογράφοι που επιθυμούν να έχουν διερμηνεία πρέπει να ενημερώσουν εκ των προτέρων την Υπηρεσία Τύπου του ΕΚ.

 

·         Ψηφιακή έκθεση για τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Το 2020 σηματοδοτεί την 20ή επέτειο του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος σχεδιάστηκε με σκοπό της ενίσχυση της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, υπό το πρίσμα της εξέλιξης της κοινωνίας, της κοινωνικής προόδου, και των επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων. Με την ευκαιρία αυτή η Μονάδα Αρχείων της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Εργαλείων Γνώσης διοργανώνει ψηφιακή έκθεση με τίτλο “The Charter of Fundamental Rights of the European Union. 20 Years Already”.

 

 

Μπορείτε να την επισκεφθείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

 

cid:image002.png@01D6CA30.6FCBB370Europeana

cid:image002.png@01D6CA30.6FCBB370Ιστότοπος αρχείων