Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης
14 Δεκεμβρίου, 2020
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ, 14-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020
14 Δεκεμβρίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή εγκαινιάζει την εφαρμογή Re-open EU για κινητές συσκευές, παρέχοντας τακτικές ενημερώσεις για τα σχετικά με τον κορονοϊό μέτρα για την υγεία, την ασφάλεια και τα ταξίδια σε ολόκληρη την Ευρώπη

Η Επιτροπή εγκαινίασε την εφαρμογή Re-open EU για κινητές συσκευές, που είναι διαθέσιμη δωρεάν για τηλέφωνα Android και iOS.

 

Η έναρξη της λειτουργίας της εφαρμογής έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης διαδικτυακής πλατφόρμας Reopen EU, η οποία δέχθηκε σχεδόν 8 εκατομμύρια επισκέψεις από την έναρξη λειτουργίας της στα μέσα Ιουνίου.

 

Το Reopen EU είναι υπηρεσία μιας στάσης που παρέχει ολοκληρωμένες και επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας, τα μέτρα ασφάλειας και τα ταξιδιωτικά μέτρα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

 

Οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τα εθνικά μέτρα καραντίνας, τις απαιτήσεις εξετάσεων και τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας για την ιχνηλάτηση επαφών και την προειδοποίηση για τον κορονοϊό. Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και χρησιμοποιούν επαληθευμένα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και τα κράτη μέλη.

 

Το Reopen EU ήταν ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η Επιτροπή στη δέσμη μέτρων του Μαΐου 2020 για τον τουρισμό και τις μεταφορές, με στόχο να βοηθήσει τους πολίτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια και με πλήρη σεβασμό των κατευθυντήριων γραμμών για την υγεία.

 

Επίσης, τον Οκτώβριο του 2020, στην ανακοίνωσή της σχετικά με πρόσθετα μέτρα αντιμετώπισης της νόσου COVID-19, η Επιτροπή δεσμεύτηκε να καθιστά τις πληροφορίες διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες μέσω δωρεάν εφαρμογής.

 

Οι πληροφορίες του REopen EU παραμένουν εύκολα προσβάσιμες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας: https://reopen.europa.eu/el/.

 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.