Δελτίο Τύπου – Ένωση Ασφάλειας: η Επιτροπή χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία για την αφαίρεση τρομοκρατικού περιεχομένου από το διαδίκτυο
14 Δεκεμβρίου, 2020
4ο EU Jobs and Mobility Roadshow – Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020
14 Δεκεμβρίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς και η Επίτροπος Γιούανσον θα συμμετάσχουν σε άτυπη βιντεοδιάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων στις 14 Δεκεμβρίου

Τη Δευτέρα, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον θα συμμετάσχουν σε άτυπη βιντεοδιάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών.

Η διάσκεψη θα αρχίσει με ενημέρωση από τη γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου σχετικά με τις διαπραγματεύσεις επί της πρότασης κανονισμού για την πρόληψη της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο, θέμα επί του οποίου χθες επετεύχθη πολιτική συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, οι υπουργοί θα συζητήσουν τα συμπεράσματα σχετικά με την εσωτερική ασφάλεια και την ευρωπαϊκή αστυνομική σύμπραξη, στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού θεματολογίου της Επιτροπής και της πρότασης για ενισχυμένη εντολή για την Europol που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα προβούν σε απολογισμό των εν εξελίξει εργασιών για τη διαλειτουργικότητα των πληροφορικών συστημάτων διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων.

Το απόγευμα, οι υπουργοί θα συζητήσουν σχετικά με το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο προτάθηκε από την Επιτροπή στις 23 Σεπτεμβρίου, καθώς και τη συνεργασία της ΕΕ με τις χώρες εταίρους για την αποτελεσματική επανεισδοχή και διαχείριση της μετανάστευσης.

Η επερχόμενη πορτογαλική Προεδρία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασιών της. Θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με την Επίτροπο κ. Γιούανσον στις +/- 18:15 ώρα Ελλάδος, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στην πλατφόρμα EbS.