Δελτίο Τύπου – Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες: Η Επιτροπή εκδίδει απόφαση ισοδυναμίας για τους κεντρικούς αντισυμβαλλομένους των ΗΠΑ
28 Ιανουαρίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Κοινή δήλωση της Αντιπροέδρου κ. Γιούροβα και του Επιτρόπου κ. Ρεντέρς ενόψει της «Ημέρας προστασίας δεδομένων»
28 Ιανουαρίου, 2021

Δελτίο Τύπου – Η Επίτροπος κ. Γκαμπριέλ θα παραστεί στη διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εφαρμογής Erasmus+

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, θα συμμετάσχει αύριο σε διαδικτυακή εκδήλωση για την προώθηση της νέας εφαρμογής Erasmus+.

 

Πάνω από 2600 άτομα αναμένεται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση — φοιτητές, εκπρόσωποι φοιτητικών οργανώσεων και ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η εγγραφή είναι δυνατή έως αύριο στις 12:00 ώρα Ελλάδας. 

 

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, σχολίασε σχετικά: «Η κυκλοφορία της νέας εφαρμογής Erasmus+ αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου προκειμένου η μοναδική εμπειρία του Erasmus+ να απευθύνεται σε περισσότερους νέους — όχι μόνο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και σε σχολεία, στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη διεύρυνση της κοινότητας Erasmus, η οποία προσφέρει αλληλοβοήθεια, μοιράζεται μια κοινή ευρωπαϊκή φοιτητική ταυτότητα και ενσαρκώνει τις αξίες μιας γενιάς που έχει μετατραπεί σε σήμα κατατεθέν της ΕΕ — της γενιάς του Erasmus.» 

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έχει προγραμματιστεί ομάδα συζήτησης για τα οφέλη που προσφέρει η εφαρμογή ως εργαλείο για τη στήριξη της κινητικότητας, καθώς και για τον τρόπο συμβολής της στην επίτευξη ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης έως το 2025. Οι σχεδιαστές της εφαρμογής θα παρουσιάσουν τα νέα χαρακτηριστικά της και θα συζητήσουν σχετικά με τις μελλοντικές εξελίξεις.

 

Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής Erasmus+ για κινητές συσκευές κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2017 στο πλαίσιο της 30ής επετείου του προγράμματος Erasmus+ και έχει τηλεφορτωθεί σχεδόν 100 000 φορές μέχρι σήμερα.

 

Η νέα εφαρμογή Erasmus+ είναι ένα από τα βασικά παραδοτέα της πρωτοβουλίας για την ευρωπαϊκή φοιτητική ταυτότητα, που παρέχει στους φοιτητές μια ψηφιακή υπηρεσία μίας στάσης όπου μπορούν να βρουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, την υποστήριξη και τις υπηρεσίες για μια επιτυχημένη περίοδο κινητικότητας στο εξωτερικό. Θα είναι επίσης πλήρως συνδεδεμένη με το δίκτυο Erasmus Without Paper (Erasmus χωρίς χαρτί), το οποίο χρησιμοποιείται από τα πανεπιστήμια και παρέχει ευκολότερες και διαφανέστερες διοικητικές διαδικασίες για τους μετακινούμενους φοιτητές και τα πανεπιστήμια αποστολής και υποδοχής.