Δελτίο Τύπου – Πολιτική συνοχής της ΕΕ: έναρξη του 5ου ετήσιου φόρουμ της στρατηγικής της ΕΕ για την περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους
28 Ιανουαρίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Κορονοϊός: τα κράτη μέλη ενέκριναν κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα αποδεικτικά εμβολιασμού για ιατρικούς σκοπούς
1 Φεβρουαρίου, 2021

Ημερίδα με θέμα: “Ευρωπαϊκή Ταυτότητα και Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια”

 Μυτιλήνη, 30/11/20

 Δελτίο Τύπου 

             Ημερίδα με θέμα: “Ευρωπαϊκή Ταυτότητα και Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια”

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, το Europe Direct Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: “Ευρωπαϊκή Ταυτότητα και την Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια”. Η Ημερίδα είχε ως στόχο να ενημερώσει το κοινό, το οποίο απαρτιζόταν κυρίως από νέους και από φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς καθώς και την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ταυτότητα και Ιθαγένεια και πιο συγκεκριμένα τα δικαιώματα που προέρχονται από αυτές και που παρέχονται στους ευρωπαίους πολίτες. Πιο συγκεκριμένα ποια δικαιώματα απολαύουν οι ευρωπαίοι πολίτες προερχόμενα από την Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια. Επιπλέον, έγινε μια ιστορική αναδρομή αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ταυτότητα και την Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια, πότε δημιουργήθηκε και πως. 
Ομιλητές της Ημερίδας ήταν ο Διευθυντής του Europe Direct Βορείου Αιγαίου, καθηγητής Παναγιώτης Γρηγορίου, η καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Φωτεινή Ασδεράκη και ο καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Χρυσοχόου.
Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε με τον Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνιολογίας “Νίκος Πουλαντζάς” του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον Σύλλογο Φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου. Η Ημερίδα γνώρισε μεγάλη επιτυχία καθώς οι συμμετοχές έφτασαν τις 170.