Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή χαιρετίζει την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για το ΕΚΤ+
1 Φεβρουαρίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Κρατικές ενισχύσεις: η Επιτροπή εγκρίνει κυπριακό πρόγραμμα ύψους 10,2 εκατ. ευρώ για τη στήριξη αυτοαπασχολούμενων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την έξαρση του κορονοϊού
2 Φεβρουαρίου, 2021

Δελτίο Τύπου – Κορονοϊός: Οι Επίτροποι Κυριακίδου και Μπρετόν συμμετέχουν σε τηλεδιάσκεψη για τα εμβόλια και τον εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19

Σήμερα, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου και ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν συμμετέχουν σε τηλεδιάσκεψη σχετικά με τα εμβόλια και τον εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19, την οποία διοργανώνει η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

 

Θα συζητήσουν τη δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια κατά της COVID-19 σε όλο τον κόσμο, τη στήριξη της ΕΕ προς τους παρασκευαστές εμβολίων και τη σημασία της υλοποίησης των συμφωνιών προαγοράς. Μετά τη διάσκεψη, η Καγκελάριος Μέρκελ θα συντονίσει συνέντευξη Τύπου με περιφερειακές αρχές.

 

Η Επίτροπος κ. Κυριακίδου δήλωσε σχετικά: «Έχουμε επενδύσει στην έρευνα, στις τολμηρές αποφάσεις κάποιων γενναίων φαρμακευτικών εταιρειών και στην ταχύτητα των ρυθμιστικών αρχών. Η Επιτροπή, από κοινού με τα κράτη μέλη, είναι πρόθυμη να στηρίξει τους παρασκευαστές εμβολίων ώστε να αυξήσουν γρήγορα την παραγωγή και την παράδοση εμβολίων. Καλούμε τώρα όλες τις εταιρείες να διασφαλίσουν προβλεψιμότητα και διαφάνεια. Πρόκειται για απαραίτητες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση του εμβολιασμού σε όλη την ΕΕ και σε ολόκληρο τον κόσμο».

 

Ο Επίτροπος Μπρετόν δήλωσε τα εξής: «Οι τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανική αλυσίδα παραγωγής εμβολίων απαιτούν άμεσες αλλά και μακροπρόθεσμες λύσεις. Θα συνεργαστούμε με τη βιομηχανία και τα κράτη μέλη για τον σχεδιασμό ενός ευρωπαϊκού προγράμματος αύξησης της παραγωγής εμβολίων. Χρειαζόμαστε ισχυρή κοινή σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να ανακατευθύνουμε, πολύ γρήγορα, την ευρωπαϊκή βιομηχανική βάση εμβολίων και να εξασφαλίσουμε στην Ευρώπη τα μέσα που θα την καταστήσουν ανθεκτικότερη» .