ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ, 08-11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021
10 Φεβρουαρίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα βραβεία REGIOSTARS 2021
10 Φεβρουαρίου, 2021

Δελτίο Τύπου – Εμβόλια COVID-19: δημοσιεύτηκε η σύμβαση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Sanofi-GSK

Σήμερα, η φαρμακευτική εταιρεία SanofiGSK συμφώνησε να δημοσιεύσει την αναδιατυπωμένη σύμβαση που υπέγραψε με την Επιτροπή στις 18 Σεπτεμβρίου 2020.

 

Η Επιτροπή χαιρετίζει τη δέσμευση της εταιρείας για μεγαλύτερη διαφάνεια όσον αφορά τη συμμετοχή της στην υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ για τα εμβόλια. Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι σημαντικές προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών και να διασφαλιστεί ότι μπορούν να βασίζονται στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων που αγοράζονται σε επίπεδο ΕΕ.

 

Η σύμβαση που δημοσιεύεται σήμερα περιέχει μη δημοσιοποιούμενα μέρη που αφορούν εμπιστευτικές πληροφορίες. Η σύμβαση με τη SanofiGSK είναι η τρίτη που δημοσιεύεται, αφού η CureVac και η AstraZeneca συμφώνησαν να δημοσιεύσουν τις δικές τους συμφωνίες προαγοράς με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Η Επιτροπή συνεργάζεται με τις εταιρείες με στόχο να δημοσιευθούν σύντομα όλες οι συμβάσεις στο πλαίσιο των συμφωνιών προαγοράς.