Δελτίο Τύπου – Εμβόλια COVID-19: δημοσιεύτηκε η σύμβαση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Sanofi-GSK
10 Φεβρουαρίου, 2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ
10 Φεβρουαρίου, 2021

Δελτίο Τύπου – Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα βραβεία REGIOSTARS 2021

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει τον 14ο διαγωνισμό των βραβείων REGIOSTARS, με τα οποία κάθε χρόνο τιμώνται τα καλύτερα έργα που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής. Οι δικαιούχοι όλων των χρηματοδοτούμενων από την πολιτική συνοχής έργων καλούνται να υποβάλουν αίτηση σε πέντε θεματικές κατηγορίες: «Έξυπνη Ευρώπη: ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων σε έναν ψηφιακό κόσμο, «Πράσινη Ευρώπη: πράσινες και ανθεκτικές κοινότητες σε αγροτικές και αστικές περιοχές», «Δίκαιη Ευρώπη: προαγωγή της ενσωμάτωσης και καταπολέμηση των διακρίσεων», «Αστική Ευρώπη: προαγωγή πράσινων, βιώσιμων και κυκλικών συστημάτων τροφίμων σε λειτουργικές αστικές περιοχές», «Θέμα της χρονιάς: ενίσχυση της πράσινης κινητικότητας στις περιφέρειες κατά το Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων 2021».

 

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Μέσα από τις φετινές κατηγορίες των βραβείων REGIOSTARS, θέλουμε να αναδείξουμε την καθοριστική συμβολή των τοπικών και περιφερειακών έργων της πολιτικής συνοχής στις σημερινές κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΕ για μια έξυπνη, πράσινη και δίκαιη οικονομία για όλους. Για πρώτη φορά, έχουμε εισαγάγει τη διάσταση των πολιτών ως οριζόντιο κριτήριο στις αιτήσεις για έργα όλων των κατηγοριών, καθώς η πολιτική συνοχής θέτει τον πολίτη στο επίκεντρο».

 

Αιτήσεις για τον διαγωνισμό υποβάλλονται ως τις 9 Μαΐου 2021. Οι νικητές θα επιλεγούν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή ειδικών υψηλού επιπέδου και θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο του 2021. Το κοινό θα κληθεί να επιλέξει το δικό του αγαπημένο έργο. Από το 2008 μέχρι σήμερα, τα βραβεία REGIOSTARS απονέμονται σε έργα που χρηματοδοτούνται από την πολιτική συνοχής, τα οποία διακρίνονται για την αριστεία τους και ακολουθούν νέες προσεγγίσεις περιφερειακής ανάπτυξης.

 

Όλες οι σχετικές με τον διαγωνισμό πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.