Δελτίο Τύπου – Το Κολέγιο των Επιτρόπων διορίζει μία Διευθύντρια, δύο Κύριους Συμβούλους και δύο Επικεφαλής Αντιπροσωπειών, μεταξύ των οποίων και τη νέα Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα
9 Μαρτίου, 2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – “INVESTEU”: ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
9 Μαρτίου, 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Την Τετάρτη στις 14.00 (ώρα Ελλάδας) οι πρόεδροι Sassoli και von der Leyen και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Costa θα υπογράψουν κοινή δήλωση για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

 

 

Μετά την έγκριση της Διάσκεψης των Προέδρων της κοινής δήλωσης για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης την περασμένη εβδομάδα, οι πρόεδροι του Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής θα απευθύνουν ομιλία στην αίθουσα της ολομέλειας του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και θα υπογράψουν το έγγραφο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των αντίστοιχων θεσμών. Η δήλωση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και καλεί τους πολίτες να αναστοχαστούν την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η ΕΕ σχετικά με σημαντικά ζητήματα, καθώς και τη θεσμική της οργάνωση. Αυτός ήταν ο κύριος στόχος του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

 

Πότε: Τετάρτη 10 Mαρτίου 2021, 14.00 – 14.30 (ώρες Ελλάδας) (ολομέλεια).

 

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ημικύκλιο, με εξ αποστάσεως συμμετοχή.

 

Πώς: Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ολομέλεια live.

 Για περισσότερα εδώ.