Δελτίο Τύπου – Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο: Πρώτη συνεδρίαση της νέας ευρωπαϊκής ομάδας επαφής για την έρευνα και τη διάσωση στη θάλασσα
22 Μαρτίου, 2021
Κοινό Δελτίο Τύπου – Το πρώτο ρομπότ απολύμανσης, με 100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, έφτασε στην Ελλάδα
23 Μαρτίου, 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΥΠΟΥ: UN CSW 65: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ COVID-19

DEVE FEMM

 

Την Τρίτη, η επιτροπή του ΕΚ για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων σε συνεργασία με την επιτροπή Ανάπτυξης, θα συζητήσουν πώς θα βελτιωθεί η ισότητα των φύλων καθώς και για την ενδυνάμωση των γυναικών κατά την ανάκαμψη μετά τον COVID-19.

ΠΟΤΕ: Τρίτη 23 Μαρτίου, 18.00-19.45 (ώρες Ελλάδας)

ΠΟΥ: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κτίριο ANTALL, αίθουσα 2Q2 και διαδικτυακά

 

Με αφορμή την 65η  σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κατάσταση των Γυναικών (UN CSW 65, – 15-26 Μαρτίου), η οποία φέτος θα διεξαχθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του COVID-19, η επιτροπή του ΕΚ για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων σε συνεργασία με την επιτροπή Ανάπτυξης, διοργανώνουν παράλληλη εκδήλωση στην οποία θα συζητηθούν οι προτεραιότητες και οι πρωτοβουλίες του ΕΚ σχετικά με την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών εν μέσω κρίσης όπως αυτή που προέκυψε από τον COVID-19. Η εκδήλωση θα λειτουργήσει και ως φόρουμ ανταλλαγής ορθών πρακτικών και συζήτησης καινοτόμων προσεγγίσεων καθώς και πιθανών μελλοντικών τρόπων αντιμετώπισης.

 

H εκδήλωση θα ξεκινήσει με τοποθετήσεις των προέδρων των επιτροπών του ΕΚ, Evelyn Regner (Σ&Δ, Aυστρία) επιτροπή για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και την Ισότητα των Φύλων και Tomas Tobé (ΕΛΚ, Σουηδία) -επιτροπή Ανάπτυξης. Θα ακολουθήσει εναρκτήρια ομιλία από την Leonore Gewessler, Υπουργό της Αυστρίας για την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον, την ενέργεια, την κινητικότητα, την καινοτομία και την τεχνολογία. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν τα μέλη της επιτροπής για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, Maria Manuel Leitão Marques (Σ&Δ, Πορτογαλία) και Samira Rafaela (Renew Europe, Ολλανδία), πριν από την ανταλλαγή απόψεων με αντιπροσώπους και ευρωβουλευτές. Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία της Evelyn Regner.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την 65η  σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κατάσταση των Γυναικών και την εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος, πατήστε εδώ.

 

Για να εγγραφείτε, πατήστε εδώ.

 

Ιστορικό

 

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κατάσταση των Γυναικών είναι μια λειτουργική επιτροπή του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) του ΟΗΕ. Ιδρύθηκε το 1946 και πρόκειται για παγκόσμιο νομοθετικό φορέα που αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στην προώθηση της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών. Φετινό θέμα είναι “Η πλήρης και αποτελεσματική συμμετοχή των γυναικών στη λήψη αποφάσεων στη δημόσια ζωή, καθώς και η εξάλειψη της βίας με σκοπό την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση όλων των γυναικών και κοριτσιών”.

Περισσότερες Πληροφορίες

cid:image002.png@01D71F1A.17ED2FF0Παρακολουθήστε εδώ την συζήτηση ζωντανά (webstreaming)

 

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα