Κοινό Δελτίο Τύπου – Το πρώτο ρομπότ απολύμανσης, με 100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, έφτασε στην Ελλάδα
23 Μαρτίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Ελλάδα: Η Επιτροπή εγκρίνει κρατικές ενισχύσεις ύψους 21 εκατ. ευρώ για φορείς εκμετάλλευσης τουριστικών λεωφορείων και τρένων
23 Μαρτίου, 2021

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: “40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕΤΑ” – ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021, 14:30-16:00 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

“40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ: Μια ιστορική προσέγγιση της ένταξης τέσσερεις δεκαετίες μετά”

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, στις 14:30-16:00 (ώρες Ελλάδας)

cid:image002.jpg@01D71C19.FB01FA90

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κοινοβουλευτικής Έρευνας (EPRS) και η Ένωση Πρώην Βουλευτών (FMA) με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση διοργανώνουν διαδικτυακή ομιλία στρογγυλής τραπέζης σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2021 στις 14.30 με 16:00 ώρες Ελλάδας. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ με αφετηρία την επιστροφή στη δημοκρατία το 1974 και κομβικά σημεία των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, ενώ θα εξεταστεί επίσης και το πώς έχουν αλλάξει Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την περίοδο αυτή.

Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ΕΚ (Η Αριστερά), η Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και της Τεχνολογίας (STOA) (Σοσιαλιστές και Δημοκράτες), η Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (DCN) (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και οι HansGert Pöttering και Enrique Barón Crespo, πρώην πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και ακαδημαϊκοί. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κοινοβουλευτικής Έρευνας (EPRS) δημοσίευσε πρόσφατα ιστορική έρευνα με θέμα Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα

Πώς να συμμετάσχετε;

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Interactio.

Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα και να παρακολουθήσετε την συζήτηση, πατήστε εδώ και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης δεν θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ερωτήσεις (το κουμπί “speak” θα είναι απενεργοποιημένο και δεν θα έχετε πρόσβαση στο chat). Ωστόσο, αν επιθυμείτε ακόμα να υποβάλετε ερωτήσεις, σας παρακαλούμε να τις στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση stephane.reynolds@europarl.europa.eu.

Σημαντικές πληροφορίες

Η εκδήλωση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί και να χρησιμοποιηθεί στις διαδικτυακές πλατφόρμες της Υπηρεσίας Ερευνών του ΕΚ, σε δημοσιεύσεις ή ως προωθητικό υλικό. Με την συμμετοχή σας στην εκδήλωση εγκρίνετε την εμφάνιση της φωτογραφίας και του ονόματός σας στη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης. Ωστόσο, όπως ισχύει για κάθε διαδικτυακή εκδήλωση, έτσι και στην περίπτωση αυτή, είστε ελεύθεροι να απενεργοποιήσετε την κάμερά σας αν δεν επιθυμείτε να εμφανίζεστε στο υλικό και να χρησιμοποιήσετε τα αρχικά σας αν δεν επιθυμείτε να εμφανίζεται το πλήρες όνομά σας.