Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή χαιρετίζει την έναρξη ισχύος του προγράμματος «Η ΕΕ για την υγεία» (EU4Health)
27 Μαρτίου, 2021
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ WEBINAR ΜΕ ΘΕΜΑ “ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ: ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ;” ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 16:00-17:00 (ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)
27 Μαρτίου, 2021

Δελτίο Τύπου – Διαχείριση της μετανάστευσης στην Ελλάδα: Η Επίτροπος Γιούανσον επισκέπτεται τη Σάμο, τη Λέσβο και την Αθήνα

Την Κυριακή, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον θα μεταβεί στην Ελλάδα, όπου θα έχει συζητήσεις σχετικά με τη διαχείριση της μετανάστευσης και ιδίως τις συνθήκες υποδοχής στα ελληνικά νησιά. Η Επίτροπος θα επισκεφθεί τη Σάμο και τη Λέσβο.

 

Η Επίτροπος κ. Γιούανσον θα συναντηθεί με εκπροσώπους των τοπικών και περιφερειακών αρχών, καθώς και με μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς του ΟΗΕ και της ΕΕ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, η Επίτροπος θα μεταβεί στην Αθήνα. Την Τρίτη, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την ένταξη, κ. Σοφία Βούλτεψη.

 

Πριν λίγες ημέρες, η Επίτροπος δημοσίευσε άρθρο στο ιστολόγιό της, στο οποίο τονίζει την ανάγκη προετοιμασίας για τον επόμενο χειμώνα: «Όλες οι αρμόδιες αρχές πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να παίξουν τον ρόλο που τους αναλογεί. Χάρη στη χρηματοδότηση από την ΕΕ, στη γνώση και την πείρα της ελληνικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στην εποπτεία των διεθνών οργανισμών, μπορούμε να σεβαστούμε τις νομικές μας υποχρεώσεις και να ενισχύσουμε τη δημοκρατική φήμη της Ευρώπης. Η διαφάνεια είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας. Την χρειαζόμαστε για να εγγυηθούμε την τήρηση των δεσμεύσεών μας, τη συνετή δαπάνη των πόρων και να εξασφαλίσουμε λειτουργικές εγκαταστάσεις».

Πηγή: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα