ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: “ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΔΠ 2021-2027 ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ”, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ SASSOLI – ΑΥΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 14:30-16:00 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
13 Απριλίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Στρογγυλή τράπεζα για την ένταξη της πολιτιστικής βιομηχανίας στο σύμφωνο για τις δεξιότητες
13 Απριλίου, 2021

ALERT – COVID-19: ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ

ENVI  

 

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν και θα δώσουν πράσινο φως σε νέα διαδικασία για τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της έγκρισης εμβολίων προσαρμοσμένων στις παραλλαγές του κορονοϊού.

Τα μέλη της επιτροπής Δημόσιας Υγείας του ΕΚ θα ανταλλάξουν απόψεις την Πέμπτη περί της κατ’ εξουσιοδότηση πράξης της Επιτροπής που προβλέπει τη διευκόλυνση της διαδικασίας έγκρισης εμβολίων κατά της COVID-19 τα οποία έχουν ήδη λάβει έγκριση, αλλά έχουν προσαρμοστεί σε μεταγενέστερο χρόνο ώστε να αντιμετωπίζουν μεταλλάξεις του ιού.

Πότε: Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, περίπου στις 11:00 – 12:00 (ώρα Ελλάδας)

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κτίριο József Antall, αίθουσα 4Q2 και μέσω τηλεδιάσκεψης

Παρακολουθήστε τη συζήτηση ζωντανά.

Την Παρασκευή το πρωί, η επιτροπή Δημόσιας Υγείας του ΕΚ θα ψηφίσει επίσης σύσταση για την έγκαιρη έγκριση της πρότασης της Επιτροπής, δηλώνοντας ότι δεν προβάλει ενστάσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίησή της.

Σχετικές πληροφορίες

Στις 24 Μαρτίου, η Επιτροπή όρισε νέα μέτρα για να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης εμβολίων που έχουν προσαρμοστεί για να αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις του ιού της νόσου COVID-19. Προτού τεθεί σε ισχύ οποιαδήποτε κατ’ εξουσιοδότηση πράξη, εξετάζεται εξονυχιστικά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Εφόσον δεν προτίθενται να προβάλλουν ενστάσεις, οι ευρωβουλευτές μπορούν να αποφασίσουν να περιορίσουν τη διάρκεια της περιόδου για την εξέταση της εν λόγω πράξης ψηφίζοντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Στη συνέχεια ακολουθεί ψηφοφορία για την έγκριση της σύστασης στην επόμενη σύνοδο της ολομέλειας (σύμφωνα με το άρθρο 111 του κανονισμού του ΕΚ).

Στις 15 Μαρτίου, οι ευρωβουλευτές συζήτησαν με ειδικούς για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων όσον αφορά τις μεταλλάξεις της νόσου COVID-19.

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα