Δελτίο Τύπου – Οδική ασφάλεια: 4 000 λιγότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της ΕΕ το 2020, ενώ το ποσοστό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα μειώνεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
20 Απριλίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Παρατείνεται ως τα τέλη Δεκεμβρίου η απαλλαγή των εισαγωγών ιατρικού εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας από ΦΠΑ και δασμούς
21 Απριλίου, 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια του κεντρικού διαδικτυακού κόμβου της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν σημαντικές πτυχές της κοινής ευρωπαϊκής μας πορείας αλλά και τις προκλήσεις του κοινού μας μέλλοντος.

 

Αύριο Τετάρτη, 21 Απριλίου το Γραφείο στηρίζει το διαδικτυακό συνέδριο “EU Values, Diversity and Intercultural Dialogue: Enhancing the debate” που διοργανώνεται στα πλαίσια του project Jean Monnet Project «EU VaDis», που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ERASMUS+ για την ενίσχυση του διαλόγου για τον διαπολιτισμικό διάλογο, τις αξίες της ΕΕ και τη διαφορετικότητα.

 

Το τριήμερο συνέδριο θα λάβει χώρα από τις 21 Απριλίου στις 11:00 έως και τις 23 Απριλίου και μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω της πλατφόρμας Zoom μέσω εγγραφής.

 

Την Πέμπτη, 22 Απριλίου το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα συμμετέχει στην ημερίδα με θέμα Το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (ΠΔΠ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης” που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Πειραιώς και Νήσων Αττικής στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 14:00 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά μέσω YouTube.

 

Και στις δύο εκδηλώσεις, θα απευθύνει χαιρετισμό ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

 Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα