ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΕ
9 Μαΐου, 2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΚΑΝΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ
10 Μαΐου, 2021

UPDATE – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΣΤΙΣ 9 ΜΑΪΟΥ 15:00-16:30 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την Ημέρα της Ευρώπης, Κυριακή 9 Μαΐου.

 

Πότε: Κυριακή 9 Μαΐου, 15.00 – 16.30 (ώρες Ελλάδας)

 

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο

 

Επισυνάπτεται τελικό πρόγραμμα της εναρκτήριας εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μιάμιση ώρα. Περιλαμβάνει ομιλίες των προέδρων Sassoli και von der Leyen και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Costa, οι οποίοι εκπροσωπούν τους θεσμούς της ΕΕ, χαιρετισμό του προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron, καθώς και σύντομες παρεμβάσεις από τους συμπροέδρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διάσκεψης. Θα υπάρξει επίσης συμμετοχή των πολιτών -ατομικά ή μέσω οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών- μέσω βίντεο, όπως και μουσικά μέρη από τον βιολιστή Renaud Capuçon και το κουαρτέτο Karski, αλλά και συνδέσεις με εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στα κράτη μέλη.

Στην αίθουσα της ολομέλειας του ΕΚ θα παρευρίσκονται 27 φοιτητές από όλα τα κράτη μέλη οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus, ενώ περίπου 300 πολίτες που έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν την εκδήλωση εξ αποστάσεως θα είναι παρόντες μέσω μεγάλων τηλεοπτικών οθονών.

Οι Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν επίσης μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Μέτρα πρόληψης COVID-19

Οι δημοσιογράφοι μπορούν να παρευρεθούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσουν αυστηρά τους υγειονομικούς περιορισμούς και τα μέτρα που έχουν οριστεί από τις γαλλικές αρχές και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση πρέπει να τηρούν αποστάσεις 1,5 μέτρου, ενώ θα πρέπει να φορούν ιατρική μάσκα προσώπου ανά πάσα στιγμή στις εγκαταστάσεις του ΕΚ.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τις διαπιστεύσεις για τα ΜΜΕ, τους χώρους και τις συνθήκες εργασίας, μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Οπτικοακουστική κάλυψη

 

Η τελετή έναρξης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS+ (clean feed) από τις 14:30 έως τις 16:30 (ώρες Ελλάδας). Το Ebs θα μεταδίδει υποτιτλισμένο τηλεοπτικό σήμα (έτοιμο για αναμετάδοση).

 

Η τελετή θα μεταδοθεί επίσης μέσω διαδικτύου στο Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ, στο EbS+ και τους επίσημους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Facebook και το Twitter.

 

Κωδικός ενσωμάτωσης για ιστοσελίδες:

 

<iframe src=”https://webstreaming.europarl.europa.eu/ep/embed/embed.html?event=20210509-1400-specialconference&language=el&autoplay=true&logo=true” name=”EP Player” seamless=”seamless” frameborder=”0″ width=”560″ height=”315″ allowfullscreen=”true” webkitallowfullscreen=”true” mozallowfullscreen=”true” scrolling=no></iframe>

 

Ακολουθήστε τους λογαριασμούς του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα για περισσότερες πληροφορίες σε FacebookTwitter και Instagram.

 

Οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες από την κάλυψη θα είναι διαθέσιμα για λήψη στο Κέντρο Πολυμέσων

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα