Ενημερωτικό Σημείωμα Εναρκτήρια Ομιλία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
10 Μαΐου, 2021
Δελτίο Τύπου Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: εναρκτήρια εκδήλωση στο Στρασβούργο
10 Μαΐου, 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ #40ΕλλάδαΕΕ: “Τι είναι πραγματικά η Ένωση”

Με αφορμή την συμπλήρωση 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα δημιούργησε σειρά βίντεο με μαρτυρίες Ελλήνων ευρωβουλευτών και τίτλο «#40ΕλλάδαΕΕ – Πιο δυνατοί μαζί».

 

Στο έβδομο επεισόδιο που δημοσιεύτηκε εκτάκτως ανήμερα της  9ης ΜαΐουΗμέρας της Ευρώπης, οι ευρωβουλευτές Δημήτρης ΠαπαδημούληςΠέτρος ΚόκκαληςΆννα-Μισέλ ΑσημακοπούλουΝίκος ΑνδρουλάκηςΕλισάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη και Βαγγέλης Μεϊμαράκης συζητούν για το τι πραγματικά σημαίνει για τη χώρα η ένταξη της στην ΕΕ, για τον αγώνα για τις ευρωπαϊκές αξίες, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την πιο παραγωγική αξιοποίηση χρημάτων αλλά και για τις προκλήσεις που επιφυλάσσει το μέλλον όσον αφορά σημαντικά ζητήματα όπως η μετανάστευση, η κοινωνική πρόνοια και η προστασία στην ψηφιακή εποχή.

 

 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ και να το κατεβάσετε εδώ.

 

Την Πέμπτη, συντονιστείτε στο κανάλι του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο YouTube για ένα νέο επεισόδιο!

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα