ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΪΟΥ 2021, 16:30 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
17 Μαΐου, 2021
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
17 Μαΐου, 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ IDAHOBIT, ΠAΓKOΣMIA HMEPA KATA THΣ OMOΦOBIAΣ, AMΦIΦOBIAΣ, TPANΣΦOBIAΣ KAI INTEPΦOBIAΣ – ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΪΟΥ, 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Συζήτηση με αφορμή την IDAHOBIT, Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, τρανσφοβίας και ιντερφοβίας, Δευτέρα 17 Μαΐου στις 18:00

 

cid:image008.png@01D74B02.A4DFD7F0

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, τρανσφοβίας και ιντερφοβίας (IDAHOΒΙΤ), σήμερα Δευτέρα 17 Μαΐου στις 18:00, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει συζήτηση για την κατάσταση στον τομέα των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τον αγώνα κατά των διακρίσεων.

 

Στη συζήτηση συμμετέχουν η  Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Orlando LGBT+ και Υπ. Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος και αν. μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ο Νικόλας ΜαλανδράκηςCreative and Communications Manager του έργου “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece”. Τη συζήτηση συντονίζει ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Χάρης Κούντουρος.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση από τους λογαριασμούς του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο Facebook και το YouTube.

 

Η συζήτηση εντάσσεται στο φετινό πλαίσιο δράσεων του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, #40ΕλλάδαΕΕ, για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Χαρακτηριστικό δείγμα των δράσεων του στο πεδίο αυτό είναι το πρόσφατο ψήφισμα με το οποίο το ΕΚ ανακήρυξε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε “Ζώνη ελευθερίας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα”.

 

ü  Μπορείτε να διαβάσετε το ψήφισμα εδώ

 

ü  Δείτε την έκδοση του Γραφείου του ΕΚ σε συνεργασία με το AthensPrideΔικαιώματα και Διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ελλάδα.

 

ü  Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Voice Up, πρωτοβουλίας που στοχεύει στην ενδυνάμωση της φωνής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τον ρόλο και τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αυτήν την προσπάθεια.

Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα